Mercedes-Benz BIM

Flagshipstore Mercedes-Benz aan de A4 Forepark Den Haag

Opdrachtgever(s)
Mercedes-Benz Dealer Bedrijven
Locatie
Donau 42, Forepark, Den Haag
Ontwerp
Ibelings van Tilburg architecten i.s.m. Buro Loods
BIM Engineering
KOW
Status
Gerealiseerd (2019)
Adviseurs
Bureau Broersma, DWA, EFPC, Royal HaskoningDHV
Aannemer
Van Mierlo, Maasdijk
Sluit
Intro —

KOW heeft in opdracht van Van Mierlo het ontwerp van Ibelings van Tilburg architecten vertaald in een 3D BIM model. In Autodesk Revit zijn de bouwkundige en constructieve gegevens uitgewerkt tot werk- en productietekeningen op niveau LOD 300. Het ´as build´ model is door Van Mierlo gebruikt in de communicatie met de opdrachtgever, in de werkvoorbereiding en de productie van de veelal prefab bouwdelen.

Lees meer
Michel Paalvast, directeur Van Mierlo Bouw, over de complexiteit van het project: “De diversiteit van ­betrokken partijen en de combinatie van verbouw en nieuwbouw maken het project complex. We verdeelden het project in meer dan tien fases. Samen met onze bouwpartners hebben we het werk efficiënt ingepland en uitgevoerd op basis van lean-management. Soms werken er wel 50 mensen tegelijk op de locatie. Bij de bouw gebruiken we onder meer mobiele kranen, verreikers en hoogwerkers.”

De werkplaatsen en kantoren van Mercedes-Benz blijven in gebruik tijdens het bouwproject. Paalvast licht toe: “De aan- en afvoer van bedrijfswagens en personenwagens moet ­ongehinderd door kunnen gaan. De wegen rondom het pand moeten begaanbaar blijven. Ook de klanten van Mercedes-Benz kunnen hun auto’s blijven parkeren. Daarom zijn veel werkzaamheden, zoals de dakbouw, na sluitingstijd van de dealer uitgevoerd: in de avonduren en weekenden.
Om snel op locatie te kunnen werken, hebben we zoveel mogelijk geprefabriceerd, zoals de lift­schachten en delen van de dakconstructie. In december 2017 zijn we begonnen met bouwen, eind maart 2019 hebben we de Flagship Store aan Mercedes-Benz opgeleverd.

En het resultaat is spectaculair. Klik op onderstaande link voor een ‘fly through’ door Mercedes-Benz Flagship store. https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=TR3v7gea5jY
Sluit
Uitwerking in 3D BIM ‘as build’ opgewerkt in Enscape
Sluit
Showroom Flagshipstore Mercedes-Benz in uitvoering

Het ´as build´ BIM model is door Van Mierlo gebruikt in de communicatie met de opdrachtgever, in de werkvoorbereiding en de productie van de veelal prefab bouwdelen

Sluit
BIM model staalconstructie Showcase Flagshipstore Mercedes
Sluit
Flagshipstore Mercedes-Benz met overkoepelende luifel
Sluit
Showcase van Mercedes Benz langs de A4
Credits —
Foto's en afbeeldingen
KOW