Natuurlijk leven in Langenhorst op Landgoed in den Houte

Datum
19 mrt '21
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Langenhorst 1 & 2 aan de monumentale bomenlaan
Artikel —

De volgende fase van plan ‘Landgoed in den Houte’ gaat in verkoop. Ditmaal gaat het om één van de drie door KOW in het concept van natuurlijk leven ontworpen appartementengebouwen aan de Langenhorst.

Deelplan Langenhorst wordt gerealiseerd aan de oostelijke rand van Landgoed in den Houte. Het plan bestaat uit 21 eigentijdse appartementen in een bosrijke omgeving. De appartementen variëren in oppervlakte van 75 m2 tot 112 m2 voor het penthouse op de bovenste verdieping en hebben allemaal een ruimte buitenruimte op het zuiden of westen met weids uitzicht op het groen. De plattegronden bieden veel mogelijkheden om naar eigen wens te worden ingedeeld.

Overview van Langehorst 1 & 2 op Landgoed in den Houte

Bosrijk wonen
Bijzonder aan dit deelplan is dat de bestaande bomen van het landgoed zoveel mogelijk behouden blijven. Het gebouw ligt als het ware in een ‘boskamer’ van bestaande bomen en nieuwe beplanting. Voor het gebouw langs ligt een monumentale bomenlaan met zicht op het monumentale Sint Bavogebouw.

Speelse architectuur
We hebben het gebouw ontworpen volgens ons concept van natuurlijk leven. De levendige architectuur met uitspringende balkons en metselwerkaccenten in zachte natuurtinten voegt zich naar de bosrijke omgeving. Door de verdiepingshoge puien geniet je de hele dag van veel zonlicht en een prachtig uitzicht over het landgoed. Bij mooi weer zet je de schuifdeur naar het balkon open. Zo voeg je binnen en buiten samen tot één leefruimte. Door de kleinschaligheid van het complex, de lichte gemêleerde baksteen en de variatie in de appartementen krijgt het geheel een speelse uitstraling.

West- en zuidgevel van Langenhorst 1

Nú in verkoop
De appartementen van Langehorst zijn nú in verkoop. Via de website kun je je inschrijven voor het appartement of penthouse van je voorkeur. De prijzen variëren van € 350.500,- tot € 543.750,- v.o.n. Inschrijven kan tot en met woensdag 24 maart 23:59 uur.

Ontwikkeling Landgoed in den Houte
KOW en RROG stedenbouw hebben in 2018 samen met de ontwikkelingscombinatie Novaform/Trebbe het winnende ontwerp gemaakt voor het voormalig zorgterrein St. Bavo in Noordwijkerhout. In het plan ‘Landgoed In den Houte’ worden bestaande landschappelijke structuren opnieuw tot bloei gebracht. De Engelse Tuin wordt hersteld en de Bavo-sloot ontwikkelt zich tot een meanderende waterloop in een doorlopend parklandschap.

Op het Bavo-terrein van ca. 30 hectare worden 660 grondgebonden en gestapelde woningen ontwikkeld in diverse prijsklassen, waarvan 30% in het sociale segment. Onderdeel van het bouwprogramma zijn de 21 luxere appartementen maar ook 45 zorgwoningen voor GGZ Rivierduinen ter vervanging van de bestaande beschermde woonvormen op het terrein. De 102 grondgebonden woningen in de deelplan ‘De lanen’ worden of zijn gebouwd, de 14 exclusieve parkappartementen in de Engelse Tuin zijn inmiddels allemaal verkocht.

Stedenbouwkundige indeling ‘Landgoed in den Houte’ met rechtsboven deelgebied Langenhorst