Bouw Banneplein Amsterdam Noord van start

Datum
5 feb '18
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Overview project vanaf de IJdoornlaan met van links naar rechts blok 5 t/m 1
Artikel —

Afgelopen vrijdag is de bouw van het nieuwbouwproject Banneplein feestelijk van start gegaan. De wethouder en de directie van AM en Rochdale ging met graafmachines op zoek naar de fakkel waarna met het kanon het startschot voor de bouw kon worden gegeven.

 

2018 02 BanneBinnen 1e paal 2verkl

Feestelijke start bouw Banneplein

Aan de talud tussen de IJdoornlaan en het Banneplein heeft KOW in opdracht van AM/Rochdale zes woonblokken ontworpen met een gevarieerd woonprogramma van appartementen en eengezinswoningen. Tussen de woonblokken worden vanaf de IJdoornlaan groene verbindingen gemaakt met parkachtige omgeving van het Banneplein. Het hoogteverschil van drie meter wordt in deze hoven overbrugd met landschappelijke trappen en een voor mindervaliden geschikt ‘slingerpad’. Voor het parkeren is optimaal gebruik gemaakt van het hoogteverschil tussen de IJdoornlaan en Banneplein.

De BAM start vandaag met de uitvoering van blok 1 en 3, waarvan inmiddels alle 149 studio’s en appartementen zijn verkocht. Deze maand start ook de verkoop van de 26 eensgezinswoningen in blok 2 en 4. De 76 appartementen in blok 5 zullen door Rochdale worden verhuurd.

2018 02 Impressie Blok 1

Impressie van blok 1 vanaf het Banneplein

2018 02 Impressie Blok 3

Impressie blok 3 vanaf het Banneplein