Bouw CO-Green’s Spoorstrook Zuid XL gestart

Datum
18 mei '17
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Artikel —

Onlangs is bij het door KOW ontworpen project Spoorstrook Zuid XL de eerste paal de grond in gegaan. Hiermee heeft de succesvolle formule van het CO-Green bij Stadstuin Overtoom een vervolg gekregen. In aansluiting op het woonblok de Aardetuin wordt, tussen de Jan Tooropstraat en het spoor, door het samenwerkingsverband Eigen Haard, ERA Contour, Oranje en KOW een wooncomplex met 98 huurwoningen gebouwd.

Al het goede van CO-Green Stadstuin Overtoom wordt ook bij Spoorstrook Zuid XL toegepast. Zo wordt door de vergaande ketenintegratie geld en tijd bespaart, dat wordt ingezet om duurzame maatregelen te realiseren. Middels de ‘bouwstenen methodiek’ van Stadstuin Overtoom is op een efficiënte het blok samengesteld met verschillende woningtypes in verschillende prijsklassen. De plint aan de Jan Tooropstraat is geschikt voor commerciële functies en woon/werkwoningen. Parkeren vindt net als bij de Aardetuin plaats op het maaiveld onder een semi-open dek. Het complex wordt alzijdig ontworpen met elementen uit de architectonische toolbox.

Op de onderstaande afbeelding: 2. Bouwlocatie aan de Jan Tooropstraat, 2. Overview Spoorzone XL in noordelijke richting, 3. Impressie hoek zuidgevel / oostgevel aan de Jan Tooropstraat

Spoorstr XL start bouw 01 verkl 2148_stadstuin_e2_01verkl 2148_stadstuin_a2_01verkl