Bouw Studententoren Leemansplein start 16 mei

Datum
10 mei '17
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Artikel —

Volgende week dinsdag 16 mei zal wethouder Joris Wijsmuller officieel het startsein geven voor de bouw van de studententoren aan het Leemansplein in Den Haag. De transformatie van industriegebied Laakhavens, die al in de jaren negentig begon met werk- onderwijs- en retailgebouwen, wordt de laatste jaren sterk uitgebreid met woningen. De oplevering voor de Leemanstoren staat gepland in 2018.

KOW heeft van ontwikkelcombinatie Ten Brinke Slot Projectontwikkeling & Plegt Vos Bouwgroep de opdracht gekregen om voor DUWO een woontoren met 23 bouwlagen en 481 woningen te ontwerpen. Het 70 meter hoge gebouw komt op de campus van de Haagse Hogeschool, nabij station Hollands Spoor. Op elke verdieping komen 22 studio’s van ongeveer 20 vierkante meter met eigen sanitair. DUWO gaat de studentenwoningen verhuren voor ca. 340 euro, incl. serviceparket, met aftrek van huurtoeslag. De plint is gereserveerd voor gedeelde voorzieningen, zoals een wasruimte en een fietsenberging.

De toren is onderdeel van het door Ten Brinke Slot &  Plegt Vos ontwikkelde plan Vijverhof, waaronder nog twee woongebouwen vallen. In deze aangrenzende bebouwing worden 120 startersappartementen ontwikkeld.

2017-05-10 12_53_09-Start