Casa Vita houdt van hout

Datum
5 okt '22
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Sebastiaan Jansen over hout in Casa Vita KOW
Sebastiaan Jansen over hout in Casa Vita
Artikel —

“Hout is een natuurlijk materiaal dat prima past in het streven naar een meer duurzame, circulaire wijze van bouwen”, zegt Sebastiaan Jansen, architect en creatief directeur bij KOW. “Hout is een ‘warm’ product dat meer comfort biedt en van nature plezieriger aanvoelt dan steen en beton en vormt een slimme keuze die goed is voor bewoners, voor de omgeving het milieu.”

In het onderstaande filmpje vertellen Joris Burggraaff, ontwikkelingsmanager bij Blauwhoed en Sebastiaan Jansen over een voorliefde voor hout en de toepassing daarvan in Casa Vita.

.

Hout is in Casa Vita niet alleen toegepast in de constructie, maar bijvoorbeeld ook als gevelmateriaal. Bij dat laatste wordt gebruik gemaakt van hergebruikt hardhout, afkomstig van meerpalen. Dit is onbewerkt hout dat een natuurlijke uitstraling heeft.

Bij Casa Vita hebben we een heel gezonde leefomgeving willen maken, daar staat de naam ook voor, door het gebouw enerzijds in een groene context te plaatsen en anderzijds door er een houten gebouw van te maken dat fysiologische voordelen creëert voor de bewoners. Het omringende groen is niet alleen goed zichtbaar door de grote raampartijen van de appartementen, maar wordt ook bijna tastbaar door de geïntegreerde plantenbakken langs de randen van de terrassen en balkons.

Ontwikkelaar Blauwhoed biedt in het door KOW ontworpen Casa Vita een zeer gevarieerd woningaanbod in een ecologische en sociaal duurzame omgeving. Onlangs zijn 65 bijzondere koopwoningen in verkoop gegaan, inschrijven is mogelijk tot 11 oktober. Ga voor meer informatie naar: www.wonenincasavita.nl