Co-creatie avond voor STROOM Leidsche Rijn

Datum
10 jul '18
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Co-Creatie avond voor STROOM in het Infocentrum Leidsche Rijn
Artikel —

Blauwhoed heeft vorige week donderdag 5 juli een Co-Creatie avond voor STROOM georganiseerd. Het nieuwbouw project op bouwveld 8 van het toekomstige Leeuwesteyn trok veel belangstellenden naar het Infocentrum Leidsche Rijn. Blauwhoed, KOW en Baljon waren aanwezig om het plan toe te lichten en te luisteren naar de wensen van de mogelijk toekomstige bewoners.

Het plan omvat 45 woningen, ontworpen door KOW in een eigentijdse Art Deco architectuur. De woningen met een woonoppervlakte variërend van 105 tot 200 m2 zijn gesitueerd rond een grote binnenhof, ontworpen door LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten met privé- en gemeenschappelijke tuinen op de parkeergarage. In het plan veel aandacht voor duurzaamheid met o.a. waterberging, gasloze Nul-Op-de-Meter woningen en sociale duurzaamheid door co-creatie.

Impressie gevelbeeld STROOM aan de steegzijde (zuidkant)

Gedurende de avond konden de ca. 75 belangstellenden hun voorkeur en mening geven over de invulling van de binnentuin, afvalscheiding, meeropties, deelauto, steenkleur, een gezonde woonomgeving. Er waren een groot aantal presentatiepanelen opgesteld met daarop stellingen, thema’s, informatie, plattegronden, en impressies van het plan. Met de stift en geeltjes konden mensen hun voorkeur en wensen aangeven.

De reacties waren over het algemeen zeer positief; aan het einde van de avond waren alle groene stickers op!

Impressie binnengebied STROOM Leidsche Rijn