Eerste co-creatie sessie ontwikkeling ‘Harmonie’ in Capelle aan den IJssel

Datum
24 jun '19
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Co-creatie sessie ontwikkeling Harmonie 20 juni 2019
Artikel —

Afgelopen donderdagavond was de eerste co-creatie sessie van Blauwhoed voor ontwikkeling ‘Harmonie’ in Capelle aan den IJssel. Namens KOW gaf Sebastiaan Jansen een korte presentatie met toelichting op het plan en op de verschillende woningtypologieën. Daarna konden omwonenden en toekomstige bewoners bij de verschillende woningtypen op panelen vragenstellen en meedenken over de indeling van de plattegronden. Het was een goed bezochte avond met ongeveer 100 geïnteresseerden.

Sebastiaan Jansen van KOW geeft toelichting op woningtypes in plan Harmonie

De wijk Hoven II bestaat momenteel uit 12 na-oorlogse portiekblokken. In het plan van Blauwhoed, Stebru, RROG en KOW wordt worden er twee getransformeerd en komen er in het totaal 200 woningen in het plan terug. Een mix van verschillende types eengezinswoningen, appartementen en gerenoveerde huur-appartementen, die zorgt voor meer balans in de wijk.

Blauwhoed organiseert na de zomer de tweede co-creatie sessie, waar belangstellenden kunnen meedenken over de invulling van plan ‘Harmonie’. De 144 nieuwe woningen gaan naar verwachting begin 2020 in de verkoop. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op www.thuisinharmonie.nl.

Sfeerimpressie deelgebied ‘Parkweide’ in Harmonie Capelle aan den IJssel