Start collecting memories at The Collector

Datum
10 jan '20
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Hotel The Collector met loopbrug en optopping vanaf het centrale plein in de Haagsche Bluf
Artikel —

De Haagse Bluf is weer helemaal hot and happening. In opdracht van de Geste Groep is het winkelgebied in het centrum van Den Haag verbouwd tot een ‘totaalbestemming’ waar je niet alleen kunt shoppen, maar ook eten en slapen. In augustus opende restaurant Loetje haar deuren, in oktober gevolgd door de Foodhallen en gister was het de beurt aan boetiekhotel The Collector.

Naar een ontwerp van KOW zijn aan de Vennestraat zeven panden rigoureus verbouwd tot een luxe hotel met 57 kamers. Voor het trendy boetiekhotel is een deel van de panden verhoogd met een transparante derde verdieping. Kamers aan beide zijden van de doorgang aan de Vennestraat zijn via een 2-laagse glazen loopbrug met elkaar verbonden.

Opening van The Collector door Tsibo en Celine Lin (foto Remy Sapuletej)

HUGO Interieurvormgeving is verantwoordelijk voor de op de jaren ’50 en ’60 geïnspireerd inrichting van The Collector. De lobby heeft de warme uitstraling van een sociëteit met een wisselende collectie aan historisch en modern design. Het lifestyle hotel telt in totaal 57 kamers variërend van kleinere comfort dubbelbed rooms tot luxe suites met een oppervlakte van 44 m2. Elke kamer heeft een eigen collectie en kunstwerk van Julie Gondoin waardoor geen enkele kamer hetzelfde is.

Het hotel wordt gerund door het horecakoppel Tsibo Lin en Celine Lin-Chu die in Amsterdam de succesvolle hotels Mr Jordaan, Linden Hotel en Hotel Luxer op hun naam hebben staan. Tsibo is tevens medeoprichter van de Foodhallen en de Kanarieclub.

Logeren in The Collector? De prijzen variëren van 100 euro voor een kleine 2-persoons kamer tot € 244,- voor de luxe suite.

Luchtbrug The Collector richting de Vennestraat en vanaf de optopping op de 3e verdieping

Entree van The Collector in de Haagsche Bluf (impressie van HUGO interieurvormgeving)

Kamer in The Collector (foto Remy Sapuletej)

Kamer in The Collector op de toegevoegde 3e verdieping (foto Remy Sapuletej)

Lobby in The Collector (impressie van HUGO interieurvormgeving)

Uitzicht vanuit The Collector op het plein van de Haagsche Bluf met restaurant Loetje