De Wijck in ‘Stationlocaties Nederland 2023/2024’

Datum
6 nov '23
Categorie
Alle categorieën
De Wijck in ‘Stationlocaties 2023/24’
Artikel —

Plan De Wijck in Zwijdrecht is op genomen in het magazine ‘Stationslocaties Nederland 2023/2024’. In de nieuwe jaareditie wordt een overzicht gegeven van ontwikkeling rond stations in Apeldoorn, Groningen, Beverwijk, Hoorn, Dijk en Waard, Hoofddorp, Utrecht, Breda, Etten-Leur, Tilburg, Oss, Dordrecht en dus ook in Zwijndrecht.

De Wijck wordt het kloppend hart van het Stationskwartier en het nieuwe visitekaartje van Zwijndrecht. Het gebied dat nu nog stil en verlaten aandoet wordt straks een levendige en groene plek waar wonen, ontmoeten en ontspannen samenkomen. Met 55 woningen voor starters, jonge gezinnen en gepensioneerden, met spelende kinderen in de binnentuin en een verse kop koffie in De Wijckkamer.

Sebastiaan Jansen, creatief directeur en architect bij KOW: “Vanuit onze visie op ‘natuurlijk stedelijk leven’ hebben we een alzijdig bouwblok ontworpen dat de stedelijkheid weerspiegelt en tegelijkertijd de natuur omarmt. Aan het Stationsplein ontwerpen we een industrieel baken met een levendige plint. Wonen, ontmoeten, spelen en recreëren komen hier samen in de Wijckkamer. Dit zorgt voor een levendig straatbeeld en stimuleert sociale cohesie.

In de groene binnentuin is ruimte voor natuur, sport, spel en ontmoeting. Het is een doorwaadbaar bouwblok, met heldere overgangen tussen de private- en openbare ruimte. Deze overgang hebben we gelaagd ontworpen, waardoor er sociale interactie plaatsvindt op verschillende schaalniveaus en aan alle zijden van het plangebied.”

Ga voor het volledige verhaal en de andere ontwikkelingen naar https://onlinetouch.nl/jagermedia/stationslocaties-2023-2024?html=true#/0/

Impressie ‘De Wijckkamer’ aan het Stationsplein. KOW

Impressie ‘De Wijckkamer’ aan het Stationsplein

Impressie binnenhof De Wijck. KOW

Impressie binnenhof De Wijck.

Situatie De Wijck in het groen. KOW

Situatie De Wijck in het groen