Eerste steen voor CPO project “Jan Sluyters Here We Come” in Den Bosch

Datum
17 jul '17
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Artikel —

Afgelopen vrijdag is symbolische de eerste steen gelegd in het CPO project “Jan Sluyters Here We Come” in Den Bosch. KOW heeft samen met de 14 gezinnen in de vereniging ‘CPO Jan Sluyters Here We Come’ het project op het voormalige trainingsterrein van FC Den Bosch, het Jan Sluyterscomplex begeleid en vormgegeven.

In bouwteamverband met Raros Bouw BV en het collectief is gekozen voor een energie-efficiënte basiswoning van circa 150 m2 bruto vloeroppervlak. Het project is pal noord-zuid georiënteerd en bestaat uit twee bouwblokken die verschillend op hun percelen zijn gepositioneerd. Negen woningen liggen vooraan op het perceel waardoor deze woningen een zo groot mogelijke achtertuin op het noorden krijgen. Vijf bewoners hebben ervoor  gekozen de woning zo ver als mogelijk naar achter te schuiven om zodoende een grote voortuin op het zuiden te creëren. De architectuur speelt in op de collectieve gedachte met een vormentaal en materialisatie die over woninggrenzen heen gaat en de woningen met elkaar verbindt.

De eerste stenen werden gestapeld door de kinderen van de familie Maas die niet kunnen wachten tot ze in hun nieuwe huis gaan wonen. Aansluitend werd er geproost op de start en goede afloop.

Op de onderstaande afbeeldingen: Eerste steen en impressies en situatie aan de Jan Sluytersstraat

CPO_JanSluijterHereWeCome_-1esteen 201707-01verkl CPO_JanSluijterHereWeCome_-1esteen 201707-02verkl CPO_JanSluijterHereWeCome_-3D-impressie-01verkl CPO_JanSluijterHereWeCome_-3D-vogelvlucht-02verkl CPO_JanSluijterHereWeCome_situatieverkl