Elkaar ontmoeten in Flair 10 Vroondaal

Datum
5 sep '23
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Impressie Flair10 aan het plein
Artikel —

Vorige week hebben de toekomstige bewoners en het projectteam de voortgang van Flair10 gevierd. Wethouder van Robert van Asten prees het sociale karakter van het complex en na een fotomoment met de architect konden de kopers met elkaar kennis maken en een kijkje nemen in de appartementen.


.

Ontmoetingsplaats voor de wijk
Voor het entreegebied van de nieuwe wijk Vroondaal heeft KOW de ‘ontmoetingsplaats’ ontworpen met een brede school en een voorzieningencentrum met appartementen aan het plein. Dennis Voskuil, architect bij KOW: “Juist in een nieuwe wijk is een dergelijke centrale ontmoetingsplaats belangrijk. Het bevordert de sociale cohesie van de ‘Vroondalers’. Men kan elkaar ontmoeten op het plein, bij de buurtwinkel, in de lunchroom en bij de huisartsenpost. Maar ook op de speelplaats van het net gebouwde Kindcentrum Vroondaal.”

Overview entree Vroondaal met rechts Flair10 en links het Kindcentrum

Haagsche Chique
Het voorzieningencentrum en het Kindcentrum zijn in architectonische eenheid ontworpen in een hedendaagse interpretatie van de ´Haagsche Chique´ die kenmerkend is voor de wijk Vroondaal. De gevels hebben een duidelijke ritmiek van kozijnen en gevelvlakken met subtiele accenten in het warme gemêleerde metselwerk en zorgen daarmee voor een herkenbare entree van de wijk.

Flair10 bestaat uit 12 eengezinswoningen en een complex met 35 appartementen en voorzieningen. Het project wordt ontwikkeld door BPD Gebiedsontwikkeling & Synchroon/ TBI en momenteel gebouwd door Thunnissen bouw BV. Volgens planning wordt het complex en het plein in de zomer van 2024 opgeleverd. Kijk voor meer informatie over het aanbod van Flair10 op https://www.flair10.nl