Entreegebouw Vijverhof uit de steigers

Datum
26 mrt '21
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Entreegebouw met daarachter de Leemanstoren
Artikel —

KOW heeft voor Ten Brinke de appartementencomplexen ‘Entreegebouw’ en ‘Bruggebouw’ ontworpen, de tweede fase in plan Vijverhof. De bouw ervan is in het najaar van 2019 gestart. Inmiddels is bij het Entreegebouw de steiger weg en is Ten Brinke volop bezig met de afbouw. Op de 7e verdieping zitten de keukens erin, op de 4e verdieping worden de badkamers afgemonteerd. Bij het Bruggebouw wordt op de 8e verdieping nog gemetseld en worden op de 7e verdieping de binnenwanden geplaatst.

Plan Vijverhof met het Entreegebouw uit de steigers, Bruggebouw in de steigers en de Leemanstoren uit fase 1

Huurwoningen voor young professionals
Het Entreegebouw van 8 bouwlagen omvat 56 appartementen en twee commerciële ruimtes van totaal 235 m². Het Bruggebouw met 10 verdiepingen wordt gebouwd over de entree van Q-Park Laakhaven en telt 99 appartementen. De complexen worden voorzien van zonnepanelen en de woningen worden collectief aangesloten op het Haagse warmtenet. De huurappartementen variëren in omvang van 48 m2 tot 82 m2 en zijn vooral bedoeld voor young professionals.

Entreegebouw met daarachter het Bruggebouw in uitvoering

Plan Vijverhof
De appartementencomplexen vormen samen met de Leemanstoren het door KOW ontworpen plan Vijverhof. Het project, vlakbij station Hollands Spoor en de Haagse Hogeschool, biedt een optimale mix aan groen, stedelijke dynamiek met voorzieningen en faciliteiten. Met de Q-Park parkeergarage onder het plein met de vijver en winkelcentrum Megastores op loopafstand.

Binnengebied Vijverhof met de Leemanstoren en het Entreegebouw en Bruggebouw in uitvoering

De stoere architectuur van plan Vijverhof past goed in de grootstedelijke omgeving van de Nieuwe Laakhaven. De Leemanstoren en het Entreegebouw zijn in eenheid ontworpen in hetzelfde gevelritme, met dezelfde materialen en kleuren. Het Bruggebouw langs de bezit dezelfde kloekheid en sluit qua materiaal, kleur en horizontale geleding aan bij de het gebouw van de Haagse Hogeschool.

In juni 2019 is de eerste fase opgeleverd; de 70 meter hoge Leemanstoren met 481 studentenwoningen voor DUWO. De oplevering van de tweede fase met de beide complexen staat gepland voor de tweede helft van dit jaar.

Overview plan Vijverhof met links de Leemanstoren, rechts het Bruggebouw en het Entreegebouw in het midden