Feestelijke start bouw zorgpaviljoens Ipse de Bruggen

Datum
30 jun '22
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Feestelijk start bouw met Andrea van Steensel (Raad van bestuur Ipsen de Bruggen), directeur Volwassenen zorg Louise Voorhorst en Joop Jansen, directeur van bouwbedrijf Roosdom Tijhuis
Artikel —

Vandaag is de start bouw gevierd van twee paviljoens op het zorgterrein van Ipse de Bruggen in Nieuwveen. Een stralende zonnetje, Hollandse meezingers en enthousiaste bewoners maakten er een feestje van.

Impressie interieur gezamenlijke woonkamer woongroep

Samen ontwikkeld: een nieuwe slimme woonvorm
KOW heeft samen met de facilitaire- en zorgmedewerkers in een aantal interactieve VR-sessies een slimme woonvorm ontwikkeld. Met een juiste balans tussen gezamenlijk en privé in een aangename en rustige setting voor de bewoners en tegelijkertijd een efficiënte en veilige werkomgeving met goed overzicht en korte afstanden voor de medewerkers. Deze woonvorm wordt dan ook de nieuwe standaard voor de groepswoningen van Ipse de Bruggen.

Ervaren en feedback delen tijdens de VR sessie bij Ipse de Bruggen

De twee woonzorggebouwen op het zorglandgoed Ursula zijn bestemd voor 2 x 40 mensen met een verstandelijke beperking. In een groepswoning wonen 10 mensen; iedereen heeft een eigen studio en er is een gezamenlijke woonkamer. KOW tekende zowel voor de architectuur als het interieur.

Plattegrond begane grond en 1e verdieping groepswoningen paviljoen A

Paviljoens in het groen
Onderzoek toont aan dat een natuurlijke omgeving kalmerend werkt. Vandaar dat is gekozen voor veel hout en een sterke verbinding tussen de natuur en de groepswoningen. Tussen de gebouwen komt een veilige, groene buitenruimte waar de bewoners samenkomen. Ook de verdiepingshoge kozijnen en de ruime balkons dragen bij aan een maximale buitenbeleving. Prettig voor de bewoners én de medewerkers.

Impressie fragment zuidgevel Gebouw B aan het binnengebied

Situatie met zorgpaviljoens A en B

Prefab en energieneutraal
De energieneutrale paviljoens worden volledig prefab gebouwd door Roosdom Tijhuis. Door snel te bouwen met prefab elementen wordt de overlast voor de omwonenden en de CO2 uitstoot beperkt.
Over een goed jaar verhuizen de bewoners naar hun nieuwe onderkomen.

Isometrie van de zorggebouwen