Geen officiële opening IKC De Stater, wel een fraaie promo

Datum
12 apr '21
Categorie
Alle categorieën
KOW in de pers
Projecten KOW
Still uit het filmpje over IKC De Statare in Tiel
Artikel —

KOW heeft in opdracht van de gemeente Tiel het nieuwe integrale kindcentrum De Stater ontworpen in de Tielse uitbreidingswijk Passewaaij. Het IKC van 1.940 m2 BVO gaat onderdak bieden aan basisschool de Bataaf, kinderopvang Kaka, een gedeelde gymzaal en de wijkvereniging. Het kindcentrum is op de laatste schooldag van 2020 door Burgland Bouw opgeleverd en na de voorjaarsvakantie open gegaan voor de kinderen van De Bataaf en de kinderopvang.

Wethouder Marcel Melissen ging onlangs bij ze op bezoek. “Wat een enthousiasme bij de kinderen. Ze vinden het niet alleen fijn om weer naar school te gaan. Ze zijn ook heel blij met het nieuwe schoolgebouw. En dat snap ik helemaal. Ik feliciteer alle partijen met dit mooie gebouw en wens hen een goede samenwerking toe. En ik hoop van harte dat de wijkvereniging snel weer activiteiten kan organiseren voor de bewoners. Dan bruist De Stater niet alleen overdag, maar ook ’s avonds. ”

Door corona is een officiële opening met een open dag helaas niet mogelijk, daarom heeft de gemeente Tiel een filmpje gemaakt met een rondleiding door het gebouw. In het filmpje vertellen de wethouder, de bestuurder en de directeur hoe blij ze zijn met De Stater en geeft architect Roel Jansen een toelichting op het ontwerp.

Roel Jansen geeft een toelichting op het ontwerp