Geste Groep gaat Haagsche Bluf vernieuwen

Datum
28 jun '18
Categorie
Alle categorieën
Impressie vernieuwde Haagsche Bluf vanaf het centrale plein
Artikel —

Vastgoedonderneming en -ontwikkelaar Geste Groep gaat winkelgebied Haagsche Bluf vernieuwen. Een aantal winkels in de winkelkern maakt plaats voor een kleinschalig (boektiek)hotel met 57 kamers en een foodmarkt. “Deze impuls maakt van dit deel van de binnenstad weer een bijzondere plek waar je geweest moet zijn”, aldus Andrea Stevers van Geste Groep.

Andrea Stevers licht de plannen toe: “Het concept van ‘one brand stores’ zoals dat rond de eeuwwisseling is bedacht, was toen een goed idee, maar is alweer door de realiteit ingehaald. Vandaag de dag zijn funshoppen, gemak en beleving cruciaal. Daarnaast zijn eten, drinken en overnachten buiten de deur fors gegroeid. Voor een combinatie van deze zaken zien wij goede mogelijkheden. De Haagsche Bluf moet een ‘totaalbestemming’ worden waar je niet alleen kunt shoppen, maar ook eten en slapen. De horecafaciliteiten vullen de winkels perfect aan.”

In samenwerking met Colliers International en bureau Sandenburg concept creation heeft Geste Groep een concept uitgewerkt dat zal leiden tot de ‘Haagsche Bluf 2.0’. KOW heeft hiervoor het ontwerp gemaakt.

Impressie vernieuwde Haagse Bluf ‘by night’

Hotel
Geste Groep wil een aantrekkelijke mix realiseren van hotel, food en luxe retail. Andrea Stevers: “Het hotel is een perfecte invulling van vierkante meters op de bovenetages die vaak niet worden gebruikt. Door de totale aanpak krijgt het gebied een nieuwe dynamiek die extra kansen oplevert voor de ondernemers die bij ons commerciële ruimte gaan huren.”

Stedelijke oase
Geste Groep wil een bijdrage leveren aan een aantrekkelijke, veilige, levendige Haagse binnenstad; een markante, idyllische plek in hartje Den Haag. De Haagsche Bluf zal dan ook zijn besloten karakter behouden. Hiermee komt Andrea tegemoet aan de wens van haar vader Gerard, die in juli 2014 na een kort ziekbed overleed. “Vanaf 2015 zijn wij gaan nadenken over een toekomstbestendige oplossing voor de Haagsche Bluf. Daarbij is een randvoorwaarde dat de gezelligheid en veiligheid die mijn vader voor ogen stonden, behouden blijven.”

Planning
Dit jaar is Geste Groep gestart met de verdere uitwerking en het aanvragen van de vergunningen. Naar verwachting wordt nog dit jaar gestart met de bouwwerkzaamheden. Deze zullen in 2019 worden afgerond. De omgeving is geïnformeerd over de plannen.

Investering
Met de herontwikkeling is een substantiële investering gemoeid. Andrea Stevers tot slot: “Dit mooie project verdient onze tijd en aandacht om ervoor te zorgen dat het erfgoed van mijn vader een goede toekomst krijgt. Want Gerard Stevers is de ‘Bluf’ en de ‘Bluf’ is Gerard Stevers.”

Geste Groep en KOW
Geste Groep BV is een onderneming die onder andere actief is in vastgoed, projectontwikkeling en de verhuur van onroerend goed, hoofdzakelijk in de regio Den Haag; zowel winkel- en kantoorpanden als woningen. Voorbeelden van Geste-projecten zijn winkelgebied Haagsche Bluf, de Baljurk, kantoorpanden aan het Lange Voorhout en studentenhuisvestingsprojecten in het Hollands Spoor-gebied.

In opdracht van Geste is naar ontwerp van KOW het voormalige belastingkantoor aan het Stationsplein getransformeerd tot een wooncomplex met 155 appartementen voor studenten en een commerciële plint. Het bestaande gebouw is door Van Zanten Bouw gestript tot op het betonskelet, inclusief de gevels, met behoud van de liftkern en het trappenhuis en is op de begane grond en op de verdiepingen uitgebreid en opgetopt. Op de ‘lastige’ locatie tegenover station Hollands Spoor is de transformatie in een recordtijd van zes maanden gerealiseerd. 
 
Al eerder realiseerde Geste in samenwerking met KOW en Van Zanten Bouw in de nabijheid, aan de Stationsweg, de binnenstedelijke herontwikkeling met 47 studentenwoningen,  7  appartementen en 900 m2 bedrijfs/horecaruimte achter historische gevels.
 

Transformatieproject Stationsplein 1