Groene start bouw STROOM Leeuwesteyn in Leidsche Rijn

Datum
25 sep '19
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Start bouw door wethouder Verschuure en de toekomstige bewoners
Artikel —

Vorige week is op maandag 16 september de bouw gestart van het nieuwbouwproject STROOM, nabij het Oeverpark in Leidsche Rijn. Het planten van twee bomen in de gemeenschappelijk binnentuin door wethouder Klaas Verschuure en de toekomstige bewoners benadrukt de duurzame en sociale ambities van het project. De nieuwe eigenaren kregen een appelboom mee, om volgend jaar in de tuin van STROOM te planten.

impressie straatbeeld Poortwoningen aan de Tweede Muntmeesterlaan

KOW heeft samen met LodewijkBaljon voor ontwikkelaar Blauwhoed STROOM ontworpen en uitgewerkt. STROOM is een gesloten bouwblok met 45 stadswoningen rond een gezamenlijke binnentuin en een deels halfverdiepte parkeergarage. De verschillende hoogteniveaus in de tuin nodigen de bewoners op een natuurlijke wijze uit tot bewegen en samenkomen. Het ingenieuze systeem van wateropvangende erfafscheidingen, tuinbakken en wadi’s maakt duurzaam gebruik van hemelwater mogelijk en het laat kinderen op natuurlijke wijze spelen met water. De 45 duurzame stadswoningen worden gebouwd in een moderne interpretatie van de Utrechtse Art Deco-stijl. De woningen bieden tal van indelingsopties, waardoor de woningen als het ware kunnen meegroeien met de bewoners.

Impressie binnentuin gedeeltelijk boven parkeren

Cradle to cradle en Energieneutraal
De woningen zijn zeer duurzaam en bieden een gezonde woonomgeving dankzij het Casa Vita concept van Klaassen Groep. De woningen worden zoveel mogelijk cradle to cradle gebouwd. Verder zijn de woningen ‘all-electric’ en energieneutraal dankzij een individuele luchtwarmte pomp, PV-panelen en een WTW-ventilatie installatie. De woningen zijn voorzien van optimale geluids- en thermische isolatie.

impressie interieur Parkwoning