Heeren van Essen: groots wonen in een groene oase

Datum
12 apr '22
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Impressie overview Heeren van Essen
Artikel —

“Hier komen architectuur en natuur in perfecte harmonie samen”, aldus Sebastiaan Jansen over het ontwerp van de Heeren van Essen.

KOW heeft voor ontwikkelaar en aannemer Heijmans twee urban villa’s in de nieuwe wijk Essenvelt ontworpen vanuit onze visie op een natuurlijke woonomgeving in een stedelijke context. In het natuurlandschap van Essenvelt in Middelburg verrijzen straks twee appartementengebouwen met elk 14 luxe appartementen en 2 penthouses: De Heeren van Essen.

Impressie Parkzijde Heeren van Essen

De gebouwen geven de indruk van een landhuis door het symmetrisch opgezette volume en een formeel aanzicht aan het einde van de ‘oprijlaan’. Na het binnenkomen openen alle woningen zich naar het achterland, met een uitzicht over de Zeeuwse groene landerijen.

Elk appartement krijgt een penthousebeleving: “Dat gaat verder dan de positie van de gebouwen in het groen en de imposante raampartijen. Het heeft alles te maken met het gevoel dat je krijgt als je binnenkomt. Het gevoel van rijkdom en vrijheid in de breedste zin van het woord. Daarom zijn de appartementen zo ingedeeld dat je gelijk weer naar buiten kijkt als je de entreehal instapt”, zegt Sebastiaan.

Impressie interieur Penthouse Heeren van Essen

In samenwerking met ecoloog Harry van der Zijde en de Vlinderstichting wordt Heeren van Essen natuurinclusief en klimaatadaptief. Wadi’s en drainage zorgen voor een vertraagde afvoer van regenwater. Met inheemse beplanting en nestruimte voor insecten, vogels en vleermuizen wordt een biodiverse leefomgeving gemaakt die fijn is voor mens en dier. In de natuurlijke landschapstuin komt een ‘Tuinjuweel’, een tuinhuisje speciaal voor de bewoners van Heeren van Essen. Het nodigt uit om elkaar te ontmoeten, de tuin te onderhouden of gewoon te genieten.

Tuinjuweel in de groene weelde van Heeren van Essen

Afgelopen zaterdag is door de betrokken partijen de succesvolle samenwerking en de start van de verkoop gevierd. Geïnteresseerd hadden de mogelijkheid om zich tussen 6 en 13 april in te schrijven voor één van de 32 appartementen. Vandaag is de loting en horen de gelukkigen of ze de nieuwe bewoners worden van de Heeren van Essen. Ga voor meer informatie naar https://www.deheerenvanessen.nl/