Hof van Zilt in Katwijk officieel van start

Datum
17 mrt '22
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Overview Hof van Zilt in Katwijk
Artikel —

Vrijdag 11 maart was het zo ver. De kopers van Hof van Zilt in Katwijk konden eindelijk een kijkje nemen op de bouwplaats en hun nieuwe buren ontmoeten. Samen met wethouder Gerard Mostert plaatste de toekomstige bewoners een vloerplaat, waarmee de bouw officieel is begonnen.

KOW heeft Hof van Zilt ontworpen als een eilandje met de daarbij behorende kwaliteiten. Architect en partner René Buur: “Zo’n eiland biedt veel mogelijkheden. Er is meer afstand tot de omgeving, dus je kunt een geheel eigen identiteit creëren. De oriëntatie op het water is ook een logische volgende stap, iedereen wil immers aan het water wonen. De tuinen aan het water geeft extra kwaliteit aan de woningen. Zo ontstaat heel organisch een ellipsvormig schiereiland met woningen die in een lus aan het water liggen. Als vanzelf ontstaat er dan een hof binnenin. Heel intiem en privé.”

Hof van Zilt bestaat uit 32 royale, luxe en duurzame vrijstaande villa’s en twee-onder-een kapwoningen. De woningen zijn individueel herkenbaar door hun kleur en vorm. De collectieve kwaliteit is geborgd door eenheid in verscheidenheid als uitgangspunt te nemen. Geen woning is hetzelfde. Toch passen ze allemaal goed bij elkaar en vormen ze duidelijk een geheel.

Kwaliteit van Hof van Zilt zit niet alleen in het sterke stedenbouwkundige concept en de fraaie architectuur maar ook in de inrichting van het binnengebied. René vervolgt: “De wijk ligt dicht tegen het duingebied aan en dat wordt voelbaar in het groene hof met kenmerkende duinvegetatie en originele klinkers. De wijk sluit zo goed aan op het oorspronkelijke landschap en wordt met de groene hagen als erfafscheidingen en de grote tuinen een fraai, geborgen tuindorp met een heel eigen gezicht.”

Wij wensen alle kopers veel toekomstig woonplezier in hun prachtige wijk!

Start bouw Hof van Zilt