Hoogste punt Leemanstoren Den Haag

Datum
28 mei '18
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Mannen van bouw en ontwikkeling
Artikel —

Afgelopen donderdag was het een beetje feest op de bouwplaats van de Leemanstoren. De bouw heeft met 70 m en 23 bouwlagen zijn hoogste punt bereikt. Reden genoeg om hier met de betrokken partijen even bij stil te staan en onder het genot van een hapje en een drankje de vlag in top te hijsen.

KOW heeft van ontwikkelcombinatie Ten Brinke Slot Projectontwikkeling & Plegt Vos Bouwgroep de opdracht gekregen om voor DUWO een woontoren met 23 bouwlagen en 481 woningen te ontwerpen. Het 70 meter hoge gebouw komt op de campus van de Haagse Hogeschool, nabij station Hollands Spoor. Op elke verdieping komen 22 studio’s van ongeveer 20 vierkante meter met eigen sanitair.

DUWO gaat de studentenwoningen verhuren voor ca. 340 euro, incl. serviceparket, met aftrek van huurtoeslag. De plint is gereserveerd voor gedeelde voorzieningen, zoals een wasruimte en een fietsenberging. De verwachte opleverperiode is december 2018.

De toren is onderdeel van het door Ten Brinke Slot &  Plegt Vos ontwikkelde plan Vijverhof, waaronder nog twee woongebouwen vallen. In deze aangrenzende bebouwing worden 120 startersappartementen ontwikkeld.

Vlag in top op de 22e verdieping

Hapje en drankje bij viering van het hoogste punt Leemanstoren