IKC Passewaaij in Tiel klaar voor 2021

Datum
4 jan '21
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
KC Passewaaij in Tiel
Artikel —

KOW heeft in opdracht van de gemeente Tiel een nieuw integraal kindcentrum ontworpen in de Tielse uitbreidingswijk Passewaaij. Het IKC van 1.940 m2 BVO gaat onderdak bieden aan basisschool de Bataaf, kinderopvang Kaka, een gedeelde gymzaal en de wijkvereniging. Het IKC is op de laatste schooldag van 2020 door Burgland Bouw opgeleverd en helemaal klaar voor de kinderen wanneer die weer naar school toe mogen.

Interieur IKC Passewaaij

Unit-onderwijs en ‘place to be’
Basisschool de Bataaf gaat in het kindcentrum haar nieuwe klasloze onderwijsconcept te implementeren. Door in het gebouw de wijkvereniging en een gymzaal te integreren wordt het IKC ook een belangrijk ontmoetingscentrum in- en voor de wijk. Met de ‘place to be’ als het hart van het gebouw, de plek waar het schoolteam, de vrijwilligers van de wijkvereniging en het team van de kinderopvang elkaar ontmoeten en de ruimte en voorzieningen delen.

Informele en eigentijdse uitstraling
De architectuur van het IKC heeft een informele en eigentijdse uitstraling met platte daken. De materialisatie van het exterieur is gebaseerd op aardse tonen, met natuurlijke producten zoals houten latten gevelbekleding en gemêleerd metselwerk. De buitenbergingen, fietsenstalling en parkeerafscheiding zijn meegenomen in het ontwerp als omsluiting van de speelpatio voor de kleinere kinderen.

KC Passewaaij in Tiel