Inzendingen Berlagevlag tentoongesteld

Datum
8 feb '24
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Opening tentoonstelling door wethouder
Artikel —

Alle ingezonden projecten van de Berlagevlag 2023, de architectuurprijs voor Den Haag en omstreken, worden van 1 t/m 23 februari tentoongesteld in het Atrium van het stadhuis van Den Haag. De tentoonstelling is op 7 februari geopend door wethouder stedelijke ontwikkeling Robert van Asten.

Bij editie 2023 werden 38 mooie en zeer diverse architectuur projecten ingezonden om mee te dingen voor de prijs. Alle inzendingen samen laten goed de diversiteit zien van de bouwopgave in Den Haag en omstreken van de afgelopen twee jaar. KOW heeft hieraan een bijdrage geleverd met de inzending van Kindcentrum Vroondaal en ontwikkeling Vijverhof.

Inzending KC Vroondaal


Inzending Vijverhof

De Berlagevlag wordt sinds 2017 georganiseerd door Haags Architectuur Café (HaAC) in samenwerking met BNA Haaglanden en Dag van de Architectuur. Naast de Berlagevlag is ook de publieksprijs de ‘Berlagewimpel’ geïntroduceerd. Het publiek heeft kunnen stemmen op een shortlist van 12 door de jury genomineerde projecten. Ook zijn er twee Berlagevaantjes uitgereikt, die staan voor een eervolle vermelding. De Berlagevlag, Berlagewimpel en Berlagevaan zijn bestemd voor het hele team van betrokken partijen.