JOB bezoekt KOW & Den Haag

Datum
11 sep '18
Categorie
Alle categorieën
Organisatie KOW
Projecten KOW
Artikel —

De JOB (Jong Onroerend goed Brabant) heeft afgelopen vrijdag en zaterdag een bezoek aan Den Haag gebracht. KOW heeft op vrijdag voor de JOB het ochtendprogramma verzorgt. Onder leiding van Sebastiaan Jansen en Dennis Voskuil werd een groep van 40 jonge professionals rondgeleid door het Central Innovation District (CID) van Den Haag. Mét een bezoek aan de in aanbouw zijnde Leemanstoren.

Leemanstoren in aanbouw

KOW heeft voor de combinatie Ten Brinke  & Plegt Vos Bouwgroep de Leemanstoren ontworpen. Het 70 meter hoge gebouw met 23 bouwlagen en 481 woningen voor Studentenhuisvester DUWO komt op de campus van de Haagse Hogeschool, nabij station Hollands Spoor. Op elke verdieping komen 22 studio’s van ongeveer 20 m2. De plint is gereserveerd voor gedeelde voorzieningen, zoals een wasruimte en een fietsenberging. Het casco is gereed, de oplevering staat gepland voor eind 2018/begin 2019.

Uitzicht over Den Haag vanaf het dak van de Leemanstoren

Tijdens de lunch bij KOW op de BINK36 gaf Gert Jan Gielen van DSO gemeente Den Haag een presentatie over de ontwikkelingen in het Central Innovation District; het economisch hart van Den Haag in het gebied tussen en rondom de stations Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Laan van NOI. De komende jaren wordt het aantal woningen, arbeidsplaatsen en onderwijsvoorzieningen in dit gebied fors uitgebreid en wordt de relatie tussen de drie stations versterkt.

De JOB is een netwerkclub met jonge enthousiaste en ambitieuze vastgoed mensen. Ieder jaar bezoeken ze een stad in binnen of buitenland. Dit jaar is door Maarten Janssen van KOW vestiging Eindhoven het initiatief genomen voor het bezoek aan Den Haag. Op het programma stond verder een bezoek aan het Binnenhof, een vergelijkend warenonderzoek naar het nachtleven van Den Haag en blokarten op het strand van ‘s-Gravenzande. Ga voor meer informatie over de JOB en hun activiteiten naar: http://www.jobrabant.nl/100/aangenaam.html

JOB excursie deelnemers op het Binnenhof