Kantoorgebouw maakt plaats voor appartementen op de Eisenhowerlaan in Den Haag

Datum
20 jul '20
Categorie
Alle categorieën
KOW in de pers
Projecten KOW
Bericht in De Scheveninger van 14 juli
Artikel —

Op de hoek van de Eisenhowerlaan met de Prins Mauritslaan in het Statenkwartier, wordt momenteel druk gesloopt. Twee panden, waar vroeger onder meer kantoren van het Joegoslavië-tribunaal gevestigd waren, maken plaats voor een nieuw appartementengebouw.

Hoewel het plan al enige jaren op tafel ligt, werd in februari jongstleden het bouwplan goedgekeurd door de Welstandscommissie. “De hoofdopzet van twee (forse) urban villa’s verbonden door een tussenlid is nu overtuigend uitgewerkt. De bouwdelen zijn afzonderlijk herkenbaar, individueel zorgvuldig uitgewerkt, met een eigen voorkomen dat ook naar de bebouwing in de omgeving verwijst. Daarnaast vormen de bouwdelen gezamenlijk een helder gebouw dat zich ondanks de schaalvergroting goed in de omgeving voegt”, aldus het oordeel van de commissie.

KOW heeft voor vastgoedbelegger Altera het nieuwe complex ontworpen met 39 appartementen op een parkeergarage voor 45 auto’s. De 2-, 3- en 4-kamerappartementen variëren van circa 68 tot 155 m² GO, met  daarbij zes appartementen in lijn met de Woonagenda Den Haag; woningen in het goedkopere en middensegment.

Het project wordt volledig gasloos, all electric en voorzien van zonnepanelen, luchtwarmtepompen elektrische oplaadpunten en een ruime fietsenstalling op het terrein. Van Wijnen heeft als ontwikkelende bouwer het plan uitgewerkt en zal het project ook realiseren. De oplevering staat gepland voor najaar 2021.

Klik hier voor het bericht op de site van ‘De Scheveninger’

Impressie appartementencomplex hoek Eisenhowerlaan en Prins Mauritslaan