Knap bochtenwerk bij Nieuw Kijkduin

Datum
22 okt '19
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Geveldetail Nieuw Kijkduin Blok Poniente in uitvoering
Artikel —

Het wordt mooi in Nieuw Kijkduin. Steeds meer wordt de kwaliteit en het hoge ambitieniveau van het nieuwe Kijkduin zichtbaar. De drie gebouwen uit de eerste fase zijn door KOW ontworpen in samenwerking met TconcepT, Jan des Bouvrie en Piet Boon Studio. 

Het stoere materiaalgebruik en de verticaliteit geven de ‘badplaatsarchitectuur’ van Nieuw Kijkduin robuustheid, terwijl door de hoge raamopeningen en de plasticiteit het ontwerp ook lichtvoetig is. De drie panden uit de eerste fase zijn ontworpen met elk een eigen uitstraling, waardoor een afwisselend beeld ontstaat. Door hetzelfde lichtkleurig palet te gebruiken vormen de panden ook een eenheid. Het ontwerp met de hoogwaardige details is door ons uitgewerkt in BIM Revit tot op het niveau van LOD300.

Nieuw Kijkduin is een project van FRED Real Estate Developers en Boele & van Eesteren. Op de plaats van de verouderde bebouwing tussen de boulevard en het Deltaplein worden gefaseerd 215 koop- en huurappartementen, 17.000 m2 badplaatsvoorzieningen en een parkeergarage met ca. 600 parkeerplaatsen ontwikkeld.

In de 1e fase, worden momenteel 112 luxe koop- en huurappartementen in de blokken Poniente, Vendaval en Gregale gerealiseerd. De plint van de blokken is bestemd voor winkels, restaurants en een foodmarkt met een gezamenlijk verhuurbaar oppervlak van 4.600 m2. In de ondergrondse parkeergarage worden 131 parkeerplaatsen gereserveerd. Oplevering van deze eerste fase staat gepland voor de eerste helft van 2020.

Impressie blok Poniente aan de boulevard

Ruimte voor horeca aan het strand in de plint van blok ‘Poniente’

Constructie van het penthouse op de bovenste verdieping van Poniente

Blok Gregale in uitvoering

Bijzonder metselwerk bij de entree van Blok Poniente

Impressie promenade Nieuw Kijkduin met Foodmarket in de plint van blok Vendaval