Koperskijkdag Den Bergh Soesterberg per video

Datum
7 apr '20
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Kopersvideo Den Berg Soesterberg
Artikel —

Eigenlijk zou er vorige week vrijdag een koperskijkdag zijn op de bouwplaats van Dorpshart Den Bergh in Soesterberg. Vanwege de Corona maatregelen kon die niet doorgaan, maar aannemer Van Bekkum kon de toekomstige bewoners een goed alternatief bieden; deze video met de voortgang van de bouw en dronebeelden van het bouwterrein.

Dorpscentrum met 40 luxere appartementen
KOW heeft voor opdrachtgever IJsselland Ontwikkeling en Bemog Projektontwikkeling het ontwerp gemaakt voor het nieuwe dorpshart aan de Banningstraat in Soesterberg. Het plan bestaat uit een semi-gesloten bouwblok rond atrium met daaronder parkeren. In het complex komen 40 luxere koopappartementen van ca. 80 tot 115 m2. In de plint is plaats voor 950 m2 maatschappelijke- en commerciële voorzieningen met o.a. horeca aan het plein. Onder het gebouw komt een splitlevel parkeerkelder met 40 parkeerplaatsen.

De luxere koopwoningen vormen een goede aanvulling op het te ontwikkelen aangrenzende blok met sociale huurappartementen van Portaal. De gemeente heeft bij de ontwikkeling van het dorpshart als randvoorwaarde meegegeven dat de beide gebouwen en de openbare ruimte één integraal geheel moet zijn.

Impressie Dorpshart Den Bergh aan het dorpsplein in Soesterberg

Marechausseekazerne als inspiratie
KOW heeft zich laten inspireren door de Marechausseekazerne tegenover het dorpshart. De duidelijke ritmiek in de gevel en de hoge ramen beneden en de kleinere boven, komen terug in het ontwerp. Ook de doorgaande kap en het karakter van het dak zijn in het ontwerp van ‘Den Bergh’ terug te zien. Het gebouw wordt met duurzame en kwalitatief hoogwaardige materialen gebouwd die voor een natuurlijke uitstraling zorgen.

Duurzaam ontworpen
Er is in het ontwerp ruime aandacht besteed aan energie maar ook comfort en klimaat voor de bewoners. De appartementen worden ‘all electric’ en gasloos. De woningen worden verwarmd met elektrische radiatoren en een wtw-installatie. Voor het warme water wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp.

Bouwplaats met op de voorgrond Dorpshart Den Bergh, daarachter de appartementen van Portaal en rechts de Marechausseekazerne