KOW met Elisabethhof Leiderdorp genomineerd voor RAP071

Datum
26 sep '17
Categorie
Alle categorieën
KOW in de pers
Projecten KOW
Artikel —

Het door KOW ontworpen transformatieproject De Entree aan het Elisabethhof in Leiderdorp is samen met 25 andere projecten genomineerd voor de Rijnlandse Architectuur Prijs 2017. 

Het voormalige kantoor- en laboratoriumgebouw van het farmaceutische bedrijf Astellas is omgebouwd tot een woongebouw met 33 sociale huurwoningen voor Rijnhart Wonen en 20 zorgwoningen, incl.  een activiteiten- /dagbesteding centrum voor zorginstelling Gemiva SVG.

Om invulling te geven aan het programma is het gebouw gestript tot op het casco en zijn er balkons en een extra verdieping aan het gebouw toegevoegd. Ook heeft het typische het jaren ’90 kantoorgebouw een eigentijdse uitstraling gekregen door de gepleisterde gevelvlakken van Alsecco. KOW heeft de transformatie ontworpen en uitgewerkt in BIM in een ‘design, build & maintain’ opdracht van BAM Woningbouw Den Haag.

RAP071 is een tweejaarlijkse prijs voor het beste ruimtelijke ontwerp in de Leidse regio. Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs, stemmen kan vanaf 28 oktober via de site van RAP071.

Klik hier voor koppeling naar de site van RAP071

Site RAP Leiden