KOW ontwerpt appartementen aan de Badhuisweg in Scheveningen

Datum
1 mei '18
Categorie
Alle categorieën
KOW in de pers
Projecten KOW
Artikel —

Naar aanleiding van de informatieavond op 18 april jl. heeft de Scheveningse Courant aandacht besteed aan het door KOW ontworpen bouwplan aan de Badhuisweg.

KOW heeft in opdracht van ontwikkelaar ZEP Holding en eigenaar BEWI Vastgoed en in goed overleg met Welstand en Stedenbouw een plan gemaakt voor drie duurzame en gasloze appartementsgebouwen in een modern/klassiek architectuur.

Impressie aanzicht hoek Harstenhoekweg/Badhuisweg

Op de hoek van de Badhuisweg en de Harstenhoekweg komen 23 appartementen in een gebouw met zes lagen en een kap, met 200 m2 commerciële ruimte op de begane grond. Op de hoek van de Haarlemsestraat en de Harstenhoekweg komen 15 appartementen in een gebouw met vijf lagen en een kap. Aan de kant van de Utrechtsestraat zijn elf appartementen gepland in een gebouw met vier lagen en een kap. De grootte van de woningen varieert van 110 tot 130 vierkante meter. Een binnentuin verbindt de drie complexen. Onder de gebouwen komt een parkeergarage met 67 plaatsen.

In het artikel wordt door René Buur van KOW en door Hans-Poul Veldhuijzen van Zanten van ZEP Holding nader ingegaan op de ontwikkeling van deze prominente locatie. “In overleg met Welstand en met de afdeling Stedenbouw hopen we tot een plan te kunnen komen dat die plek in ere herstelt.” Stedenbouw gaf de architect een aantal spelregels mee. “Dat waren er best wel veel,” zegt Buur. “Rooilijnen, hoogtes, trappen en de kap.” Stedenbouw wilde ook niet één blok op die plek maar drie gebouwen die los van elkaar staan. Die krijgen in Buurs woorden een wat terughoudend modern/klassiek aanzicht in bak­steen en met mooie detailleringen.

Klik hier  voor het gehele artikel in de Scheveningse Courant van 25 april

Situatie in Scheveningen nabij het Kurhaus

3D geprinte maquette van het plangebied met het programma

Impressie straatgevel Badhuisweg

Impressie gevelfragment entree