KOW wint architectenselectie Four Brothers Jazz City Roermond

Datum
20 mrt '20
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Stedenbouwkundig plan Jazz City Roermond met Manhattan (M), Baton Rouge (B) en Four Brothers (F) in aansluiting op Designer Outlet Center (D)
Artikel —

De handtekeningen zijn gezet door Ferdinand Gremmen, directeur SDK Vastgoed en Roel Jansen, architect-partner van KOW. Daarmee is de architectenopdracht voor het gebouw ‘Four Brothers’ binnen de gebiedsontwikkeling Jazz City bezegeld. Een gebouw aan het water met ruimte voor winkels, horeca en 150 woningen. De ontwikkeling is een initiatief van Jazz City BV. SDK Vastgoed (VolkerWessels) neemt de ontwikkeling van Four Brothers ter hand.

Met Jazz City krijgt Roermond weer een gezicht naar het water
Jazz City is een herontwikkeling van een deel van het voormalige industrieterrein Willem-Alexander aan de noordzijde van Roermond. De totale ontwikkeling bestaat uit de Jazz City Hall, de uitbreiding van het Designer Outlet Center (DOC), 330 appartementen, een hotel en diverse café-restaurants. Inmiddels zijn de Jazz City Hall, de uitbreiding van het DOC en 100 woningen in gebouw New Orleans gerealiseerd. Manhattan is momenteel in aanbouw.

Aan de Maashaven wordt een boulevard gerealiseerd met drie gebouwen; Manhattan, Baton Rouge en Four Brothers. Manhattan bestaat uit 39 appartementen met winkels in de plint. In Baton Rouge wordt een hotel gerealiseerd (138 kamers) en 41 appartementen. In de plint van Baton Rouge worden naast de hotellobby ook winkels gerealiseerd.

Four Brothers
Het programma van Four Brothers bestaat uit een plint van 2.900 m2 met winkels en horeca. Daarop worden 150 appartementen gerealiseerd met 4 hoogte accenten: de Four Brothers. Het gebouw sluit aan op een bovengrondse parkeergarage voor 300 plaatsen. Binnen de ontwikkeling Jazz City vormt het plan Four Brothers het sluitstuk. Het vormt als derde gebouw aan de boulevard de verbinding met het entreeplein van het DOC en via de Stadhouder de verbinding naar het centrum van Roermond aan de andere zijde van de Wilhelminasingel (N280).

Ruimtelijke vertaling van een integrale opgave
Waarom is de keuze op KOW gevallen? Mark Vijgenboom, senior ontwikkelaar bij SDK Vastgoed: “We hebben voor KOW gekozen vanwege haar goede analyse van de locatie en de ruimtelijke vertaling van de opgave. Naast een eerste fraaie architectuurschets laat KOW zien de integraliteit van de opgave te begrijpen.”

KOW is enthousiast over deze ambitieuze ontwikkeling en blij met het vertrouwen van SDK Vastgoed.
We hopen in de zomer de eerste beelden van Four Brothers te kunnen tonen. Stay tuned!

Team KOW Eindhoven tijdens een feestelijke lunch in De Pastorie Roermond