KOW wint selectie nieuwbouw Educatieve therapie, School en Beroepsoriëntatie op het terrein van Curium-LUMC

Datum
8 sep '20
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Het terrein van Curium-LUMC is ingesloten tussen snelweg en woningbouw en omsloten door groen. Met in het hart van het parkachtige terrein de locatie voor vervangende nieuwbouw.
Artikel —

KOW heeft de selectie voor de nieuwbouw van zorg-onderwijs huisvesting ESB (Educatieve therapie, School en Beroepsoriëntatie) op het terrein van Curium-LUMC, het Academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Oegstgeest gewonnen.

Op dit moment vindt onderwijs met daaraan gekoppeld therapie verdeeld over het terrein plaats in drie gebouwen met een tijdelijk karakter. Dit is in twee tijdelijke (nood-)voorzieningen uit 2006 waarin het speciaal (basis-)onderwijs (SO) en educatieve therapie (ET) is gehuisvest. Het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) is gehuisvest op 1e etage van een semipermanent gebouw uit 2012. Met de nieuwbouwontwikkeling moeten deze drie onderdelen onder één integraal dak worden samengebracht.

Terrein Curium-LUMC, op de plaats waar de foto gemaakt is zal nieuwbouw worden gerealiseerd

We scoorden hoog met onze visie die als inspirerend werd bestempeld en de voorgestelde architectuur. Ook de wijze waarop we het proces vormgeven en de persoonlijke klik gaven de doorslag.

Aanstaande donderdag is de Kick-off van het project waarin we gezamenlijk in een anderhalvemeterafstand-workshop starten met de plannen van het ontwerp!

Bestaande situatie terrein Curium-LUMC in Oegstgeest met de locatie voor de vervangende nieuwbouw