Loetje opent deuren in Haagsche Bluf 2.0

Datum
31 aug '19
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Loetje in de Haagsche Bluf (foto Siem works)
Artikel —

Het gaat lekker in de Haagsche Bluf. In opdracht van de Geste Groep wordt winkelgebied ‘Haagsche Bluf’ verbouwd tot een ‘totaalbestemming’ waar je niet alleen kunt shoppen, maar ook eten en slapen. KOW heeft voor het concept een ontwerp gemaakt met een boetiekhotel aan de kant van de Vennestraat en horeca aan de kant van de Nieuwstraat.

Interieur Loetje in de Haagsche Bluf (foto Lonneke van der Linden)

Loetje
Afgelopen vrijdag opende aan de Nieuwstraat ‘Loetje’ haar deuren. De uitstraling van het 300 m2 grote restaurant is warm, gezellig en van nu. De kleuren die gebruikt zijn in het interieur zijn geïnspireerd op de bordeauxrode luiken op de gevel. Er is veel warm hout gebruikt met als eyecatcher de tegelwand met bladmotieven. Loetje Den Haag is dagelijks – zonder reserveren – vanaf 10.00 uur geopend voor lunch, borrel en diner.

Foodhallen
Naast Loetje worden vier aaneengeschakelde panden verbouwd tot Foodhallen van 1.000 m2. Het concept bestaat net als in Amsterdam en Rotterdam uit 2 grote centrale barren en 12 foodstands. De eerste namen zijn bekend; lekkere bites van Dim Dim Sum, Holy Falafel en Smokey Goodness, mooie visgerechten van Bar Peche, Italiaanse specialiteiten van Renato’s en voor de zoetekauwen The Sweet Spot. De opening is aanstaande in oktober.

Foodhallen in de Haagsche Bluf opent in oktober

Boetiekhotel
Naar een ontwerp van KOW worden aan de Vennestraat zeven panden rigoureus verbouwd tot hotel met 57 kamers. Voor het trendy boetiekhotel wordt een deel van de panden verhoogd met een glasachtige derde verdieping. Kamers aan beide zijden van de doorgang aan de Vennestraat worden via een 2-laagse glazen loopbrug met elkaar verbonden. Het lifestyle hotel in de gerevitaliseerde Haagsche Bluf 2.0 gaat eind 2019 open.

Hotel Haagsche Bluf in uitvoering

Impressie boetiekhotel met loopbrug en optopping vanaf het centrale plein in de Haagsche Bluf