Metamorfose Kijkduin gestart

Datum
26 feb '18
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Artikel —

Boele & van Eesteren is gestart met de realisatie van NieuwKijkduin. Vorige week is de vuurtoren verplaatst en is begonnen met het ruimen van het gebied voor de bouw van de eerste fase. 

Met het plan NieuwKijkduin ondergaat de tweede badplaats van Den Haag een metamorfose. Direct aan de boulevard ontstaat de nieuwe skyline van een wit dorp dat zich aftekent tegen een groen duinlandschap. Met luxe appartementengebouwen op een gevarieerde mix van retail, horeca en foodmarkt.

NieuwKijkduin is een project van Boele & van Eesteren en FRED Real Estate Developers en is door KOW ontworpen in nauwe samenwerking met TconcepT, Jan des Bouvrie en Piet Boon Studio. Op de locatie van de huidige bebouwing tussen de boulevard en het Deltaplein worden gefaseerd ca. 200 koop- en huurappartementen, 17.000 m2 badplaatsvoorzieningen en een parkeergarage met ca. 600 parkeerplaatsen ontwikkeld.

In de eerste fase worden de appartementencomplexen 1A Poniente (koop) en 1B Vendaval (huur) en een deel van de parkeergarage gebouwd. Inclusief de commerciële ruimte in de plint met de foodmarkt ‘Daily Taste’, winkels en restaurants.

Naar verwachting gaat de eerste paal in mei de grond in en worden de appartementen van de eerste fase eind 2019 opgeleverd. Geïnteresseerd in een appartement of commerciële ruimte? kijk voor meer informatie op de site van NieuwKijkduin.

Op de onderstaande afbeeldingen: 1.Vuurtoren in het plangebied wordt verplaatst, 2. Overzicht NieuwKijkduin met fase 1A Poniente en 1B Vendaval, 3. en 4. Impressie blokken 1A en 1B, 5. Impressie promenade met Foodmarkt, 6. Impressie boulevard met ‘bordes aan zee’
 
  Kijkduin Overzicht 2018 02 2verkl  Kijkduin Impress A en B 2017 1verkl Kijkduin Impress A en B 2017 2verkl Kijkduin Impress B tussen 2018 1verkl Kijkduin Impress A voor 2018 2verkl