Nieuw Kijkduin genomineerd voor de Haagse Woonprijs

Datum
20 okt '20
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Impressie Poniente aan de boulevard
Artikel —

De door KOW ontworpen gebouwen Poniënte, Vendaval en Gregale uit de eerste fase van Nieuw Kijkduin zijn genomineerd voor de ‘Haagse Woonprijs’. De Haagse Woonprijs waardeert projecten die een kwaliteitsimpuls zijn op het gebied van wonen met impact op de omgeving. We zijn dan ook erg trots op deze nominatie!

Kijkduin is binnenkort dé nieuwe all-season-badplaats! Hier wordt een compleet nieuw winkel en woonbeleving gerealiseerd, want Nieuw Kijkduin is nergens mee te vergelijken. Stedenbouwkundig en architectonisch onderscheidt het plan zich van andere badplaatsen in Nederland én Europa. Op de plaats van de verouderde bebouwing worden door FRED Real Estate Developers en Boele & van Eesteren gefaseerd 266 koop- en huurappartementen, 17.000 m2 badplaatsvoorzieningen en een parkeergarage met 620 parkeerplaatsen ontwikkeld.

Impressie gebouw Poniënte tussen de promenade en de boulevard

KOW heeft in samenwerking met TconcepT, Jan des Bouvrie en Piet Boon de eerste drie gebouwen van Nieuw Kijkduin ontworpen. Het materialenpalet is afgestemd op de kleur van het strand en zijn schelpen. Hiermee nestelen de gebouwen zich in de duinen. De gebouwen Poniënte, Vendaval en Gregale zijn elk ontworpen met een eigen uitstraling, maar vormen door gebruik van het hetzelfde lichtkleurig palet ook een eenheid.

Het programma van Poniënte aan de boulevard bestaat uit 28 luxe koopappartementen met in de tweelaagse plint 3.600 m2 aan retail en horeca. Vendaval omvat 38 huurappartementen voor Syntrus Achmea bovenop een commerciële plint waarin nu tijdelijk de Chase Concept Store is gevestigd. In Gregale, het derde gebouw in de eerste fase, komen 42 huurappartementen voor Amvest.

Impressie Vendavale en Gregale met foodmarket Daily Taste in de plint

De jury van Stichting Wonen gaat de projecten bezoeken en aan de hand van de onderstaande beoordelingscriteria de uiteindelijke winnaar aanwijzen.
1. Project doet ertoe en betekent een kwaliteitsimpuls voor de locatie met impact op de leefomgeving op verschillende schaalniveaus;
2. Project draagt bij aan de uitvoering van het gemeentelijk beleid en de realisatie van de woningbouwambities (kwalitatief en kwantitatief);
3. Project voegt waarde toe op het gebied van het creëren van een duurzame woonomgeving;
4. Project kent een architectonische/ stedenbouwkundige kwaliteit die de ruimtelijke vertaling vormt van de integrale samenhang tussen de klantbehoefte, de leefomgeving, de woningbouwambities en de duurzame woonomgeving.

Ga voor het laatste nieuws en de andere kandidaten naar de site van Wonen in Den Haag

Impressie overview Nieuw Kijkduin