Nieuw Kijkduin in uitzending ‘Businessclass’

Datum
30 jun '20
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Nieuw Kijkduin met ‘Poniënte’ aan de boulevard
Artikel —

Afgelopen zondag werd er in het RTL7 programma ‘Businessclass’ aandacht besteed aan Nieuw Kijkduin. Met in het item dronebeelden van de net opgeleverde gebouwen uit de eerste fase en het riante penthouse op de 6e verdieping. Uitzending gemist? Kijk dan het item terug vanaf minuut 56:40 

In Juni zijn de appartementen van de eerste twee gebouwen in Nieuw Kijkduin opgeleverd. Na twee jaar hard werken is door Boele & van Eesteren het stokje overgedragen aan de nieuwe bewoners van Poniënte en Vendaval; zij gaan nu aan de slag met de inrichting van hun woning en de verhuizing.

Detail ‘Poniënte’

Het programma van Poniënte aan de boulevard bestaat uit 28 luxe koopappartementen met in tweelaagse plint 3.600 m2 aan retail en horeca. Vendaval omvat 38 huurappartementen voor Syntrus Achmea bovenop een commerciële plint waarin nu tijdelijk Chase Concept Store is gevestigd. De oplevering van Gregale, het derde gebouw in de eerste fase staat gepland voor het najaar. De 42 huurappartementen zullen dan worden overgedragen aan Amvest.

KOW heeft in samenwerking met TconcepT, Jan des Bouvrie en Piet Boon Studio de eerste drie gebouwen van Nieuw Kijkduin ontworpen. Het stoere materiaalgebruik en de verticaliteit geven de ‘badplaatsarchitectuur’ van Nieuw Kijkduin robuustheid, terwijl door de grote raamopeningen en de plasticiteit het ontwerp ook lichtvoetig is. De gebouwen Poniënte, Vendaval en Gregale zijn elk ontworpen met een eigen uitstraling, maar vormen door gebruik van het hetzelfde lichtkleurig palet ook een eenheid.

Nieuw Kijkduin met op de voorgrond ‘Vendaval’ daar rechtsachter ‘Poniënte’ en ‘Gregale’ links in uitvoering

Nieuw Kijkduin is een project van FRED Real Estate Developers en Boele & van Eesteren. Op de plaats van de verouderde bebouwing tussen de boulevard en het Deltaplein worden gefaseerd 266 koop- en huurappartementen, 17.000 m2 badplaatsvoorzieningen en een parkeergarage met 620 parkeerplaatsen ontwikkeld.