Ontdekking van de laatste kluis markeert start bouw van De Bank

Datum
31 aug '23
Categorie
Alle categorieën
KOW in de pers
Projecten KOW
‘bankier’ Victor van Vlijmen kraakt de kluis bij start bouw De Bank
Artikel —

Vorige week is op ludieke wijze de bouw van ‘De Bank’ in Voorburg gestart. Voor de ogen van de wethouder, het projectteam, omwonenden en toekomstige bewoners, viste ‘bankier’ Victor van Vlijmen de verborgen kluis uit het puin van het voormalige bankgebouw en ging er met de inhoud van door.

Wethouder Bianca Bremer toost met Maikel Ruhl van Waaijer Projectrealisatie (foto Esther Fotografeert)

KOW heeft voor Waaijer Projectrealisatie het ontwerp gemaakt voor De Bank in Voorburg. Op de locatie van de voormalig Rabo-bank komt een kleinschalig appartementen complex met een luxe en markante uitstraling. Het getrapte gebouw op de hoek van de Parkweg met de Rozenboomlaan de omvat 16 appartementen in 5 bouwlagen met parkeren op eigen terrein. In De Bank komen luxe appartementen en penthouses in grootte variërend van 106 tot 188 m2, maar ook 4 sociale huurwoningen van ca. 50 m2.

Opvallend aan het gebouw zijn de ronde hoeken. René Buur, architect en algemeen directeur bij KOW licht het ontwerp toe: “De driehoekige kavel, het oorspronkelijke schoolgebouw uit de jaren twintig van de vorige eeuw en de ronde vormen van de nabij gelegen Brasserie De Koepel en het eveneens door KOW ontworpen complex De Roozenburg waren de aanleiding voor een vloeiende beeldtaal met verwijzingen naar de stijl van ‘De Amsterdamse School’. Na de karakterloze architectuur van het bankgebouw wilden we de plek verrijken met een gebouw refererend aan de baksteenarchitectuur van de jaren twintig.”

Alle woningen zijn inmiddels verkocht door WVK Makelaars en worden gebouwd door Waaijerbouw. De oplevering staat gepland voor het vierde kwartaal van 2024.

Bestaand bankgebouw op de hoek van de Parkweg en de Roozenboomlaan

Impressie De Bank op de hoek van de Parkweg en de Roozenboomlaan

Impressie entree van De Bank aan de Roozenboomlaan

Impressie langsgevel van De Bank aan de Parkweg

Impressie De Bank aan de Roozenboomlaan