Pre-sale HARMONIE Capelle a/d IJssel gestart

Datum
8 jun '20
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Impressie Waterwoningen in plan Harmonie
Artikel —

De pre-sale van de eerste fase in HARMONIE is gestart. Vanaf nu kun je per bouwnummer pre-sale stukken vinden op de website, waaronder nieuwe beelden van de gevels en tekeningen per bouwnummer. Tijdens de pre-sale kunnen belangstellenden zich inschrijven op hun favoriete bouwnummers, na de inschrijfperiode (dinsdag 9 juni a.s. om 17:uur) worden de bouwnummers toegewezen.

Impressie appartementencomplex en bovenbenedenwoningen aan de Fluiterlaan

De wijk Hoven II in Capelle aan den IJssel bestaat momenteel uit 12 na-oorlogse portiekblokken. In het herstructureringsplan van Blauwhoed, Stebru, RROG en KOW worden er twee flats gerenoveerd, tien gesloopt en komen er in het totaal 200 woningen in het plan terug. Een mix van verschillende types eengezinswoningen, appartementen en gerenoveerde huur-appartementen, zorgt voor meer balans in de wijk.

Impressie penthouse op de 7e verdieping van het appartementengebouw in HARMONIE

Parkachtig wonen met een stedelijk randje
De oorspronkelijke stedenbouwkundige opzet van De Hoven II met grootschalige en anonieme woonblokken- en parkeerhoven is met HARMONIE radicaal veranderd. In de nieuwe opzet komen verschillende stedenbouwkundige zones, kleinschalige strokenbouw en parkachtige openbare ruimtes waarin ontmoeten centraal staat.

Overview plan HARMONIE in Capelle a/d IJssel

Als overgang naar het centrum komt op de hoek van de Fluiterlaan en Roekstraat een appartementencomplex met een alzijdige, organische architectuur. Aan de ‘stedelijke rand’ van de Fluiterlaan komen in aansluiting op het appartementencomplex stadswoningen met een individueel karakter.

In het achterliggende binnengebied de ‘parkweide’ ontstaat een groene woonomgeving met grondgebonden herenhuizen en parkwoningen. Centraal in het plan ligt de ‘waterweide’ met een grote vijver in aansluiting op de bestaande singel. De vijver is functioneel als waterberging en versterkt de parkachtige en natuurlijke uitstraling.

Impressie ‘herenhuis’ in het parkachtige binnengebied

Eenheid en verscheidenheid
De HARMONIE vormt één architectonisch ensemble. Alle woningen zijn door KOW ontworpen met één materialenpalet en dezelfde stijlelementen. Door deze materialen en stijlelementen bij iedere woonvorm en sfeergebied op een ander manier toe te passen ontstaat een zeer divers beeld die tegelijk een sterke samenhang en eenheid vertoont. De stedenbouwkundige zones en stroken worden afgerond met in-het-oog springende kopwoningen en hoogteaccenten waarmee de wijk haar nieuwe identiteit etaleert naar de omgeving.

Impressie beëindiging van het blokje met splitlevel waterwoningen in HARMONIE

Impressie splitlevel interieur van de ‘waterwoning’ HARMONIE