De Schalm

Revitalisatie activiteitencentrum Gemiva

Opdrachtgever
Gemiva-SVG Groep
Locatie
Dawesweg 44, Ommoord, Rotterdam
Ontwerp
KOW
Status
Gerealiseerd
Adviseurs
ABT, PTD
Intro —

Revitalisatie in- en exterieur van dagbestedingscentrum uit de jaren ’80 naar centrum voor sport en beweging voor Gemiva

Lees meer
Aan de Dawesweg in de wijk Ommoord in Rotterdam is het centrum De Schalm gevestigd van de waar dagelijks rond de 55 cliënten met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel dagbesteding krijgen. Het centrum is aangepast aan mensen met een beperking en beschikt over een ruim buitenterras en tuin. De uitstraling en de voorzieningen van het gebouw uit de jaren '80 zijn echter gedateerd en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Voor de sportactiviteiten wordt gebruik gemaakt van verschillende voorzieningen elders.

In opdracht van Gemiva-SVG Groep heeft KOW een ontwerp gemaakt voor revitalisering en uitbreiding van De Nieuwe Schalm tot een centrum voor activiteiten met daarbij de nadruk op sport en beweging voor mensen met een lichamelijke beperking.

Het vernieuwde gebouw is volledig drempelloos en rolstoelvriendelijk. Hiertoe zijn de gangen verbreed, zijn de ruimtes vergroot, de kleedkamers aangepast en zijn er sanitaire voorzieningen met tilhulpmiddelen. Ook zijn de installaties vervangen waardoor het gebouw comfortabeler en duurzamer is geworden.

Doordat de accommodaties niet gedurende de hele week bezet zijn voor dagactiviteiten en door de multifunctionele opzet, kan het het gebouw eenvoudig worden ingezet als sportaccommodatie die ook geschikt is voor gehandicaptensport en als multifunctionele accommodatie voor de wijk.

Het gebouw heeft een ingetogen, natuurlijke uitstraling aan de buitenzijde gekregen en een thematische interieur met sprekende kleuren aan de binnenzijde.
Nieuwe entreegevel De Schalm

Van dagbesteding naar centrum voor activiteiten met nadruk op sport en beweging voor mensen met een lichamelijke beperking

Isometrie nieuwe indeling met thematische kleuren
Ruimte voor dagbesteding cliënten Gemiva
Credits —
Afbeeldingen
KOW en Gemiva