Hof van Spartaan Middenkavel

Wonen met een stads-sportief karakter in de nieuwe wijk Laan van Spartaan in Amsterdam West

Opdrachtgever(s)
BPD Gebiedsontwikkeling
Locatie
Jan van Galenstr./Rinus Michelslaan/Laan van Spartaan, Amsterdam West
Ontwerp
KOW
Status
In uitvoering
Adviseurs
Goudstikker De Vries, DPA
Aannemer
UBA
Sluit
Intro —

KOW heeft voor BPD een nieuwbouw complex ontworpen met 193 appartementen variërend van 45 ot 139 m2, 10 eengezinswoningen en commerciële ruimte.

Lees meer
Laan van Spartaan is een nieuw woonwijk in Bos en Lommer met stads-sportief karakter, nét buiten de Ringweg A10. Het hart van de buurt bestaat uit nieuwe sportvoorzieningen met daaromheen grote en kleinere gebouwen met hoven, tuinen, appartementen, gezinswoningen en (buurt)voorzieningen.

In opdracht van BPD werkt KOW samen met Studioninedots aan het bouwblok ‘Middenkavel’. Studioninedots ontwerpt het westelijk deel van het bouwblok en KOW ontwerpt het oostelijk deel met woontoren. De Middenkavel wordt een mooi en rustig woonblok, qua opzet vergelijkbaar met de woonhoven in de Noordstrook.

In het Middenkavel worden totaal 270 woningen gerealiseerd. In het door KOW ontworpen complex komen 193 appartementen met woonoppervlak van 45 tot 139 m2 en 10 eengezinswoningen met woonoppervlak van 135 tot 140 m2. De woningen liggen rond een groen en kindvriendelijk binnenhof. Onder de hof liggen parkeerplaatsen. Aan de Jan van Galenstraat komen commerciële voorzieningen in de plint op de begane grond. Zo ontstaat hier samen met de voorzieningen in de Zuidoostkavel een levendig straatbeeld.
Sluit
Aanzicht Rinus Michelslaan hoek Laan van Spartaan vanaf de sportvelden
Sluit
Gemeenschappelijk binnengebied Hof van Spartaan
Sluit
Zijde Laan van Spartaan met op de voorgrond grondgebonden woningen
Credits —
Impressies
Theo van Leur