Hoff van Hollant

Ontwikkeling van 45 conceptuele en duurzame appartementen op een geluidbelaste locatie aan het spoor in Rosmalen

Opdrachtgever(s)
Rohofflant VOF
Locatie
Hoff van Hollantlaan, Rosmalen
Ontwerp
KOW
Status
Gerealiseerd
Adviseurs
Peutz
Aannemer
Plegt Vos Bouwgroep
Intro —

Hoff van Hollant appartementen
Op de locatie van de voormalige Kattenboschschool wordt tussen de Hoff van Hollantlaan en het spoor door projectontwikkelaar Bas Pickkers en Van Overhagen Vastgoed een woonblok ontwikkeld met 45 appartementen voor een brede doelgroep. In het complex van drie verdiepingen komen 12 sociale huurappartementen van ca. 50 m2. De overige 2- en 3 kamerappartementen zijn tussen de 70 en 90 m2 en bedoeld voor actieve senioren.

Lees meer
Ontwerp voor een geluidsbelaste locatie
KOW heeft voor de geluidsbelaste locatie een ontwerp gemaakt met een bouwblok in een U-vorm met de opening naar het spoor. Aan de kant van het spoor komt een grote kas die bedoeld is voor gezamenlijke activiteiten van de toekomstige bewoners. De kas is tevens een geluidsscherm tegen het geluid van het spoor met de mogelijkheid van parkeren in de bufferruimte tussen de kas en het spoor.

Gemeenschappelijke voorzieningen
Er is veel aandacht besteed aan groen en gemeenschappelijke voorzieningen. Rondom het gebouw wordt een gemeenschappelijke tuin aangelegd die aansluit op de groene omgeving nabij het centrum en het station van Rosmalen. En in de U-vorm van blok wordt een binnentuin aangelegd, die wordt omsloten door het gebouw. Gemeenschappelijke ruimten, zoals de binnentuin en de kas, creëren een ontmoetingsplek voor de toekomstige bewoners. Dit stimuleert de cohesie en de interactie tussen de bewoners.

Huisvanu Appartementen
Voor de ontwikkeling en bouw van dit project wordt het concept ‘Huisvanu Appartementen’ van Plegt-Vos toegepast. Met dit concept wordt een appartementencomplex razendsnel ontworpen en gebouwd. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van een elementenbibliotheek met een vaste structuur en flexibele elementen, waarbij de architectuur vrij kan variëren. Door prefabricage, vaste partners en een gestandaardiseerd proces worden risico’s geminimaliseerd en wordt de ontwikkel- en bouwtijd van een project sterk verkort.

Gezond, comfortabel en duurzaam
Hoff van Hollant wordt een gezond en duurzaam project. Groen is een belangrijk thema in het project als ontmoetingsplek maar ook als fijnstoffilter op deze locatie aan het spoor. De appartementen worden voorzien van gebalanceerde ventilatie met CO2 sturing en WTW. Het project wordt gasloos en ‘all electric’ en wordt verwarmd door warmtepompen met lage temperatuur verwarming én koeling. De PV-panelen op het dak voorzien in een groot deel van gebouwgebonden elektriciteit. Mobiliteit wordt gestimuleerd door een centrale fietsenberging met oplaadpunten en de mogelijkheid van gedeelde (elektrische) auto’s.
Impressie gevelfragment aan de Hoff van Hollantlaan
Impressie binnenhof met links de 'kas' als buffer

De kas aan de kant van het spoor is bedoeld voor gezamenlijke activiteiten en dient tevens als scherm tegen het spoorgeluid

Impressie entreegevel aan de Hoff van Hollantlaan 'by night'
Credits —