Urban Villa Van Stolkpark

22 luxe appartementen in een modern landhuis

Opdrachtgever
REB Projects BV
Locatie
Duinweg 35, Van Stolkpark, Den Haag
Ontwerp
KOW
Status
Definitief Ontwerp (aanvraag OV)
Adviseurs
RROG, IMd, Nieman, Bordewijk
Aannemer
Bakels Ouwerkerk Bouwgroep
Sluit
Intro —

KOW ontwerpt voor REB Projects een statig appartementengebouw van 6.000 m2 BVO met 22 appartementen en maisonnettes tussen de 144 en 250 m2 GO op de locatie van voormalig woonzorgcentrum Duinrust in beschermd stadsgezicht Van Stolkpark.

Lees meer
De ontwikkeling maakt onderdeel uit van een cultuurhistorisch waardevolle omgeving. Met haar statige villa’s en brede lanen behoort het Van Stolkpark tot één van de fraaiste villawijken van Den Haag. De inpassing van zowel het gebouw als de tuin, als waardevol onderdeel van dit beschermde stadsgezicht, is voor de gemeente uitgangspunt van de herontwikkeling.

Wonen in villapark
De private zone voor de villa wordt ingericht als een statige groene voortuin, die onderdeel is van de tuinenreeks van het gehele park. Op de grens van openbaar en privé wordt een vormgegeven hekwerken (gietijzer) geplaats. Hierin wordt de toegang naar de woning vormgegeven door middel van gemetselde penanten met een poort. De achtertuin wordt in aansluiting op het Van Stolkpark vormgegeven als een landschappelijke Engelse tuin.

Wonen in een landhuis
Het gebouw wordt ontworpen als een landhuis. De entree ligt aan de voorzijde en toont zich op formele manier aan de straatzijde. Door het gebouwvolume te schakelen wordt een schaalverkleining zichtbaar gemaakt ten opzichte van het grootschalige (voormalige) verzorgingstehuis op deze kavel. Aan de achterzijde van het gebouw krijgt het landhuis een bordes van waaraf de tuin toegankelijk wordt gemaakt.
Sluit
Situatie met indeling begane grond en tuinontwerp van RROG
Sluit
Gevelfragment entree
Sluit
Impressie tuinzijde appartementencomplex Van Stolkpark

Het gebouw wordt ontworpen als een landhuis. De entree toont zich op formele manier aan de straatzijde. De achterzijde krijgt een bordes van waaraf de tuin toegankelijk wordt gemaakt.

Sluit
Gevelfragment voorgevel appartementencomplex Van Stolkpark
Sluit
Straatbeeld aan de Duinweg
Credits —
Afbeeldingen
KOW & RROG