Westwijk Centrum

Energieneutraal wonen, winkelen en sporten in het nieuwe centrum van Westwijk Vlaardingen

Opdrachtgever(s)
Waal Ontwikkeling, Gemeente Vlaardingen, Waterweg Wonen
Locatie
Dr. Wiardi Beckmansingel e.o., Vlaardingen
Ontwerp
KOW
Status
In uitvoering
Adviseurs
JECON Engineering, Buro Bouwfysica, KVMC
Aannemer
Waal Bouw
Sluit
Intro —

In het herontwikkelingsplan van Westwijk Centrum zorgt de combinatie van wonen, winkelen en sporten voor een levendige en toekomstbestendige omgeving. Het door KOW in een Design & Build ontworpen complex omvat 46 appartementen van ca. 80 m2, een sporthal van 1.000 m2, horeca, commerciële ruimtes en de openbare ruimte.

Lees meer
Door de verschillende functies in één blok samen te brengen, is het mogelijk om een aantrekkelijk alzijdig bouwblok te maken zonder achterkanten. Door de functies slim en efficiënt te schakelen ontstaat er de gewenste levendigheid.

Het plein krijgt een stevige winkelplint met daarboven prettig georiënteerde woningen. In het hart van het plan komt de sporthal, goed zichtbaar en goed toegankelijk. Aan de parkzijde maken de woningen optimaal gebruik van de bestaande groene omgeving welke wordt doorgezet in het plan middels mos-sedum daken.

Tussen de sporthal en de woningen worden er prettige groene bruikbare binnenruimtes gemaakt. De daken van de sporthal en woningen belemmeren elkaar niet en hebben zo de ideale ligging voor de benodigde PV panelen.

Energieneutraal
Het geheel is energieneutraal opgezet vanuit de passief-huis-methode en voldoet aan de PHPP eisen. Het energieconcept heeft naast een zeer dichte gebouwschil full electric verwarming van appartementen en sporthal door middel van infrarood panelen. De opwekking van de benodigde energie verloopt via 1.050 PV panelen op de daken van de sporthal en de appartementen.

Het project zal worden gerealiseerd in een Design & Build opdracht van Waal Bouw en Ontwikkeling. De appartementen worden in opdracht van Waterweg Wonen gerealiseerd. De realisatie van sporthal, horeca, commerciële ruimtes en openbare ruimte vindt in opdracht van de Gemeente Vlaardingen plaats.
Sluit
Overview plandelen
Sluit
Impressie Noord-oost zijde appartementen boven winkels aan het plein met daar achter de sporthal

Westwijk wordt vernieuwd en dat begint bij een vitaal centrumplan. Het samenbrengen van de functies wonen, winkelen en sporten zorgt voor een levendige omgeving.

Sluit
Impressie Zuid-oost zijde appartementen boven winkels aan het plein met daar achter de sporthal
Credits —
Impressies
KOW