Renovatie & verduurzaming van De Hooghe Clock

Datum
23 apr '24
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Feestelijk stilstaan bij start renovatie De Hooghe Clock
Artikel —

Vorige week is feestelijk stil gestaan bij de renovatie van 146 appartementen in woonzorgcomplex De Hooghe Clock in ’s-Hertogenbosch. Wethouder Pieter Paul Slikker en andere genodigden werden rondgeleid en voor de bewoners was er een gezellig programma met muziek en een hapje en drankje.

Speciaal voor oudere bewoners
KOW heeft voor woningcorporatie Mooiland het ontwerp gemaakt voor de renovatie en verduurzaming van De Hooghe Clock. Architect Miriam Michon: “Uitgangspunt hierbij is het verhogen van comfort voor de veelal oudere bewoners. Zo krijgen de appartementen een nieuwe praktische en aanpasbare indeling. Keuken en sanitaire ruimtes worden vernieuwd en geoptimaliseerd voor zorg aan huis. De gangen krijgen een huiselijke uitstraling met herkenbare entrees.”

bestaande en nieuwe indeling woonzorg appartement

Impressie bestaande en nieuwe situatie gangen

Fris en natuurinclusief
Ook de gevels krijgen een upgrade met een frisse en natuurinclusieve uitstraling. De kozijnen en balustrades worden vervangen en er worden plantenbakken met klimplanten geïntegreerd in het gevelbeeld. De kopgevels worden na geïsoleerd en afgewerkt met minerale steenstrips. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Knaapen en gaan door tot het najaar van 2025.

Bestaande gevel Hooghe Clock

Fragment bestaande gevel Hooghe Clock

Fragment vernieuwde gevel De Hooghe Clock

Ontzorgen
De renovatie heeft aanzienlijke impact voor de oudere bewoners in het complex. Zij kunnen niet in hun eigen woning blijven tijdens de werkzaamheden. Daarom verhuizen de bewoners tijdelijk naar een andere woning in het complex. Daarbij worden ze door Mooiland en Knaapen ontzorgd. Een professioneel verhuisbedrijf verhuist alle spullen in één dag naar de tijdelijke woning en later ook weer terug naar de gerenoveerde woning.