Snijbiet en architectuur in Amsterdam

Datum
20 mei '22
Categorie
Alle categorieën
Organisatie KOW
Team KOW op excursie in Amsterdam
Artikel —

Wat hebben snijbiet en architectuur met elkaar gemeen? Bij KOW dagen wij elkaar graag uit en zoeken we samen naar vindingrijke oplossingen. Daarom is het goed je steeds opnieuw te blijven verwonderen over de praktijk en de wereld om ons heen. Daarom organiseren we bijvoorbeeld discussieavonden en excursies.

team KOW op excursie in Amsterdam

Afgelopen weekend ging KOW op de fiets en op excursie door Amsterdam. De fietsroute bracht ons langs KOW architectuur, de Amsterdamse School en andere interessante architectuur en stedenbouw. Bij iedere ‘halte’ vertelden KOW’ers over eigen projecten en de bijzondere projecten van onze collega’s. Al discussiërend over onze visie om architectuur te ontwikkelen die voelt als een tweede natuur hebben we Amsterdam (her)ontdekt. “Het is heerlijk om je met collega’s en vakgenoten onder te kunnen dompelen in de wereld van stedenbouw, architectuur en bouwtechniek. Maar vooral om te zien en te voelen hoe projecten gemaakt zijn, gebruikt worden en wat de bewoners ervan vinden.” zegt Sebastiaan Jansen als hij vertelt over de geslaagde dag.

Team KOW bij De Spartaan

Team KOW bij ‘De Verbinding’ in Spaarndammerhart van Korth Tielens en Marcel Lok

Want in gesprek met een gebruiker ontdek je vaak nieuwe dingen. Zo ontstond een gesprek met iemand bij de circulaire Stadskas in Overtoomseveld, een plek die samen met de buurt is ontworpen en gebouwd is van materialen uit de sloop. Hij vertelde hoe mooi het is om middenin de stad een plek te hebben waar groenten verbouwd worden. 50 meter verderop worden ze opgegeten, heerlijk vind hij het! Terloops vertelde hij ons ook dat de roodkleurige stengels in de permacultuur tuin geen rabarber is maar snijbiet. De bittere smaak van de snijbiet nemen wij in ieder geval niet mee naar huis…. Een dag vol inspiratie, verbinding en energie, heerlijk was het!

Team KOW bij de circulaire stadskas in Stadstuin Overtoom

Buurtmoestuin en stadskas in Stadstuin Overtoom