Start bouw Park- en Pleinblok Weverspoort Helmond

Datum
7 jun '24
Categorie
KOW in de pers
Projecten KOW
Start bouw Park- en Pleinblok Weverspoort
Artikel —

Met het optakelen van de bouwborden uit de kelder van het Parkblok door Gaby van den Waardenburg (wethouder), Bas Sievers (directeur-bestuurder Woonpartners) en Louis Camps (algemeen directeur Cluster Wonen Janssen de Jong Groep) is gister de start bouw van 66 woningen in de wijk Weverspoort gevierd.

KOW heeft voor Woningstichting Woonpartners en ontwikkelende bouwer Janssen de Jong de twee woonblokjes met de 55 appartementen ontworpen. Het ‘Parkblok’ aan het Weverspark omvat 20 sociale huurappartementen als 4-spanner in 5 lagen met portiekontsluiting. In het 5-laagse ‘Pleinblok’ aan de Heistraat komen 32 appartementen met een galerijontsluiting en 3 studio’s op de begane grond.

Ontwikkeling Weverspoort
De wijk Weverspoort in de Helmondse binnenstad is gebouwd aan het begin van de vorige eeuw. Vanaf 2000 is voor Weverspoort en voor andere delen van het centrum een grootschalige herstructurering ingezet. In de herontwikkeling van Weverspoort worden totaal tussen de 400 en 450 woningen gerealiseerd. Voor de wijk is een beeldtaal bepaald die bekend staat als ‘Amsterdamse School’.

Het Parkblok en het Pleinblok zijn door ons ontworpen in deze beeldtaal uit het begin van de 20e eeuw. Met gedetailleerd metselwerk, gemetselde plantenbakken, fraai vormgegeven hoofdentrees en het gebruik van dakpannen als gevelbekleding.

Met de bouw van de woningen op de laatste lege plekken in de Binnenstad-Oost van Helmond wordt een lang traject van wijkvernieuwing afgerond.

Fundering Pleinblok Weverspoort


Impressie Pleinblok Weverspoort


Kelder Parkblok Weverspoort


Impressie Parkblok Weverspoort