Start verkoop woningen De Lanen 2, ‘Landgoed in den Houte’

Datum
27 aug '20
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Artikel —

Op donderdag 27 augustus om 17.00 uur start de verkoop van de woningen in de tweede fase van deelplan De Lanen op ontwikkeling ‘Landgoed in den Houte’. De 35 woningen in dit deelplan zijn door KOW ontworpen in dezelfde stijlvolle architectuur als het eerste deelplan, maar zijn verdeeld over kortere woonblokken met charmante herenhuizen, rijwoningen en riante twee- en drie onder-een-kapwoningen.

Overview ontwikkeling De Lanen 2 op ‘Landgoed in den Houte’

Autoluw wonen
Deelplan 2 is een autoluw deel van de wijk. Door de ligging aan het Sint Bavopark en de Engelse tuin, is er geen doorgaand verkeer. De auto’s die er rijden, zijn in principe alleen van de bewoners van de 35 nieuwe woningen en hun bezoekers. Dat betekent onbekommerd buitenspelen en heerlijk rustig wonen op historische grond.

Wonen in groene weelde
Deelplan 2 kenmerkt zich door zijn fraaie, groene omgeving. Het plangebied grenst aan de Engelse Tuin, een groenstrook aan de noordzijde en het Sint Bavopark. In het park kun je heerlijk wandelen en genieten van de schaduwrijke bomen, kleurrijke bloemen en het geurende gras. Door het park loopt een breed wandelpad, geflankeerd door statige bomen. Het gras onder de bomen is een heerlijke plek voor kinderen om buiten te spelen, of om te picknicken met het hele gezin.

Geïnteresseerd? Ga dan naar de site van Landgoed in den Houte.

Woningen deelplan 2 De Lanen aan de Groene as

Ontwikkeling Landgoed in den Hout op het voormalig zorgterrein St. Bavo
KOW en RRog stedenbouw hebben voor de combinatie Novaform/Trebbe het ontwerp gemaakt voor de herontwikkeling van het voormalig zorgterrein St. Bavo in Noordwijkerhout. In het plan ‘Landgoed in den Houte’ worden bestaande landschappelijke structuren opnieuw tot bloei gebracht. De Engelse Tuin wordt hersteld en de Bavo-sloot ontwikkelt zich tot een meanderende waterloop in een doorlopend parklandschap. Op het terrein van ca. 30 hectare worden zo’n 700 woningen ontwikkeld in diverse prijsklassen, waarvan 30% in het sociale segment. Onderdeel van het bouwprogramma zijn ook de 45 zorgwoningen voor GGZ Rivierduinen te vervanging van de bestaande beschermde woonvormen op het terrein. De architectuur voor de nieuwe grondgebonden- en gestapelde woningen is geïnspireerd op de historische gebouwen van het Bavo-terrein en de historie van de bollencultuur.

Landgoed in den Houte zal gefaseerd worden gerealiseerd. Het plan kent zes sfeergebieden met 11 plangebieden. In de huidige 1e fase wordt sfeergebied ‘De Lanen’ deelplannen 1 en 2 ontwikkeld, met 82 en 35 grondgebonden koopwoningen, waaronder pakhuiswoningen, rijwoningen, starterswoningen en herenhuizen die alle nabij of aan het groengebied liggen. De bouw van de eerste woningen is gestart en zullen volgens planning begin 2021 worden opgeleverd.

Psychiatrisch ziekenhuis ‘De Bavo’
Het Bavo-terrein deed in de periode 1914-2014 een eeuw lang dienst als psychiatrisch ziekenhuisterrein voor de Parnassia Groep en GGZ Rivierduinen. ‘De Bavo’ was een belangrijke werkgever en economische factor in Noordwijkerhout. Door de herontwikkeling naar een groen woonmilieu met een grote diversiteit aan woningen zal het Bavo-terrein weer blijvend waarde toevoegen aan de kern van Noordwijkerhout.

Wonen in ‘groene weelde’