Startsein verbetering 228 woningen Moerwijk

Datum
30 apr '20
Categorie
Alle categorieën
KOW in de pers
Projecten KOW
Waardevol gevelbeeld aan de Rederijkerstraat
Artikel —

Onlangs heeft Haag Wonen heeft met TBI-onderneming ERA Contour op veilige afstand de aannemingsovereenkomst getekend voor uitvoering van het groot onderhoud met energetische verbeteringen aan 228 portiekwoningen in Moerwijk Noord, Den Haag. “Ondanks dat we ons middenin de coronacrisis bevinden, gaan beide partijen zo goed mogelijk door en bereiden zij het geplande onderhoudsproject verder voor.”

Geveldetail portiekentree Melis Stokelaan

Behoud naoorlogse architectuur
De ondertekening van de overeenkomst voor het groot onderhoud- en verbeterproject met energetische verbeteringen, gebeurde op afstand. Volgens planning start ERA Contour in opdracht van Haag Wonen rond de zomer van 2020 met het onderhoud aan de woningen aan de Melis Stokelaan, Anna Bijnslaan en Rederijkerstraat in Moerwijk. Naast het isoleren van de woningen en verbeteren van het binnenklimaat door onder andere het aanpassen en vervangen van installaties, worden waar nodig ook de keuken, badkamer en het toilet vervangen. Aan de buitenzijde worden de woongebouwen geïsoleerd met behoud van de karakteristieke kenmerken van de naoorlogse architectuur. KOW is verantwoordelijk voor het ontwerp in dit project.

Geveldetails na-isolatie project Anna Bijns in Den Haag

Voorbereidingen gaan door
De werkzaamheden worden naar verwachting eind 2021 afgerond, waarbij de planning uiteraard afhankelijk is van het verdere verloop van de coronacrisis. De bewoners zijn betrokken bij het groot onderhoud- en verbeterplan en worden op de hoogte gehouden van eventuele aanpassingen in de planning. De veiligheid en gezondheid van bewoners en medewerkers staat voor ERA Contour en Haag Wonen te allen tijde voorop. De voorbereidingen gaan door, zodat een vliegende start mogelijk is zodra dat kan.

Te behouden waardevol gevelbeeld aan de Melis Stokelaan

Achterzijde Melis Stokelaan