STROOM op stoom in Leidsche Rijn

Datum
20 jan '20
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
STROOM Leeuwesteijn in uitvoering (blok D)
Artikel —

Vorige jaar september is Klaassen gestart met de uitvoering van het nieuwbouwproject STROOM, nabij het Oeverpark in Leidsche Rijn. Inmiddels ligt de fundering er, is bij blok B de begane grond vloer gelegd en zijn bij blok A de eerste wanden geplaatst. Oplevering van de 45 woningen in het project is gepland voor eind 2020.

KOW heeft samen met LodewijkBaljon voor ontwikkelaar Blauwhoed STROOM ontworpen en uitgewerkt. Het bouwblok met 45 duurzame stadswoningen wordt gebouwd in een moderne interpretatie van de Utrechtse Art Deco-stijl.

Impressie van blok D STROOM Leeuwesteijn met poort naar parkeren

De woningen zijn ontworpen rond een gezamenlijke binnentuin met deels een halfverdiepte parkeergarage. De verschillende hoogteniveaus in de tuin nodigen de bewoners op een natuurlijke wijze uit tot bewegen en samenkomen en zorgen voor bijzondere splitlevel woningen. De verschillende woningtypes bieden tal van indelingsopties, waardoor de woningen kunnen meegroeien met de bewoners.

Impressie gemeenschappelijke binnentuin STROOM met niveauverschil overdekt parkeren blok D

STOOM Leeuwesteijn Blok A met splitlevel woningen in uitvoering

Duurzaam en Energieneutraal
STROOM is duurzaam en gezond dankzij het Casa Vita concept van Klaassen Groep. De woningen ‘all-electric’ en energieneutraal dankzij een individuele luchtwarmte pomp, PV-panelen, een WTW-ventilatie installatie en optimale geluids- en thermische isolatie. Het ingenieuze systeem van wateropvangende erfafscheidingen, tuinbakken en wadi’s in de gemeenschappelijke binnentuin maakt duurzaam gebruik van hemelwater mogelijk en het laat kinderen op natuurlijke wijze spelen met water.

Impressie splitlevel-woning blok A in STROOM Leeuwesteijn