Transformatie brengt kleur en woningen naar de Boschdijk Veste

Datum
21 nov '23
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Transformatie Boschdijk Veste in uitvoering
Artikel —

Boschdijk Veste is typisch een jaren ’80 kantoorgebouw in Eindhoven dat naar ontwerp van KOW wordt getransformeerd naar 240 duurzame studentenstudio’s. Hierbij wordt de bestaande structuur van het gebouw en zijn prefab gevels, optimaal hergebruikt. Momenteel werkt aannemer Houta in opdracht van Xior Student Housing aan de transformatie en de uitbreiding van het 8.500 m2 grote kantoorpand.

Menno Voss, architect bij KOW: De uitstraling van het bestaande gebouw was gedateerd, maar het heeft wel stadse allure door het verticale ritme in de gevels. De bestaande wand aan de Boschdijk wordt uitgebreid richting de hoek met de Zernikestraat. We hebben deze nieuwbouw vormgegeven als een nieuw pand in de straatwand. Het heeft dezelfde ritmiek maar een eigen gezicht met meer kleur. Door deze uitbreiding wordt het woonmilieu erachter sterk verbeterd ten aanzien van geluid en luchtkwaliteit. Ontmoeting met de medebewoners en buurtgenoten wordt gefaciliteerd door de aanleg van een publiektoegankelijk pocket park, op de plek waar voorheen een parkeerplaats was. Zo wordt de Boschdijk getransformeerd van een grauwe, versteende plek in de stad naar een levendige groene omgeving.”

Wonen in de Boschdijk Veste? ga naar https://www.xior.be/nl/kamer/615/project-eindhoven. Volgens planning wordt de transformatie van het bestaande deel voor de bouwvak van 2024 opgeleverd en in gebruik genomen. Oplevering van het nieuwbouw deel staat gepland voor eind 2024.

Boschdijk bestaande situatie 2022

Transformatie Boschdijk Veste in uitvoering

Impressie Boschdijk Veste met uitbreiding en doorgetrokken gevel

Gevels Boschdijk Veste bestaand en nieuw

Plattegronden begane grond en 1e verdieping

Impressie binnengebied