Transformatie Laan van Meerdervoort 55 in uitvoering

Datum
17 mei '18
Categorie
Alle categorieën
Projecten KOW
Gevelfragment met nieuwe balkons
Artikel —

Aan de Laan van Meerdervoort 55, nabij het Vredespaleis, wordt door Koopmans TBI het voormalig kantoorgebouw  Sorghvliet getransformeerd tot een fraai appartementencomplex. KOW heeft in opdracht van Syntrus Achmea de transformatie vormgegeven.

De werkzaamheden aan het casco zijn zo goed als afgerond, inclusief de toegevoegde balkons en de optopping met penthouses. Binnen wordt gewerkt aan de afbouw van de 85 appartementen. Naar verwachting worden de woningen eind 2018 / begin 2019 opgeleverd.

In Sorghvliet komen 2-, 3- en 4-kamer appartementen voor het duurdere huursegment. In de opzet van de plattegronden hebben we gebruik gemaakt van de potentie van het souterrain met aan de gevel ontsloten woning over 2 lagen. Op de 1e t/m 3e verdieping worden de appartementen ontsloten via een inpandige corridor, op de 4e verdieping via de bestaande galerij aan de terugliggende gevel. Op de 5e en 6e bouwlaag komen maisonnettes en toegevoegde penthouses.

Alle woningen worden voorzien van een ruime buitenruimte, waartoe aan de voor- en achtergevel balkons worden aangebracht. Bij de transformatie blijft de zo kenmerkende en exclusieve uitstraling behouden.

Overzicht entree- en zijgevel (op de achtergrond Gymnasium Haganum)

View vanuit ‘de torenkamer’ op de 6e verdieping