Veel belangstelling voor gebiedsontwikkeling in Bolnes

Datum
20 mrt '24
Categorie
KOW in de pers
Projecten KOW
KOWer André Kroese geeft uitleg op de informatieavond
Artikel —

Wooncompas organiseerde in samenwerking met Kickstad, KOW en Blau op dinsdag 12 maart een informatieavond voor huurders en buurtbewoners van het project Westdonck.

De belangstelling was groot, met een opkomst van meer dan 125 mensen was de avond een succes. De bezoekers kregen inzicht in de herontwikkeling van het gebied rond de La Reijstraat en de Retiefstraat in Ridderkerk Bolnes. Met de mogelijkheid om zich uit te spreken over de architectuur en de openbare inrichting.

Een aantal reacties:
• “Hele mooie plannen, ik woon hier in de buurt en hoop hiernaartoe te mogen verhuizen.”
• “Echt geweldig! Ik woon hier al mijn hele leven en dit plan is echt goed voor de wijk.”
• “Mooie plannen, er wordt erg goed naar de bewoners geluisterd’’.

In plan Westdonck worden 182 na-oorlogse sociale huurwoningen vervangen door een mix van in totaal 305 huur- en koopwoningen waarvan 182 sociaal. In het midden van het plan wordt een bestaand park nieuw leven in geblazen door het beter met de omliggende buurt te verbinden, het klimaatadaptief te maken en ontmoeting tussen buurtbewoners meer te stimuleren. Op deze manier vormt het park weer een groen hart voor de buurt. Langs het park komen kleinschalige appartementenblokken voor diverse doelgroepen. Het nieuwe woonprogramma en de herinrichting van de openbare ruimte maakt dat Westdonck wonen in Bolnes nog aantrekkelijker maakt.

Geïnteresseerd in de ontwikkeling van Westdonck? Ga dan naar de projectsite https://projectpagina.nl/westdonck/home-westdonck/default.aspx

Bestaande situatie en plangebied herontwikkeling Westdonck Bolnes

Stedenbouwkundig plan en woonprogramma Westdonck Bolnes

Invulling openbare ruimte herontwikkeling Westdonck Bolne

Voorstellen architectuur herontwikkeling Westdonck waarover bezoekers zicht uit konden spreken.